HGU Sessions 32 Datum objave: 14.11.2020.

HGU Sessions 32

17.11.2020. Vojkan Jocic, saksofon - besplatna glazbena radionica u organizaciji HGU-a Zagreb!

Pridružite nam se u novoj besplatnoj radionici pod nazivom "Improvizacija i korištenje efekata u improvizaciji", pod voditeljskom palicom Vojkana Jocića.

Facebook event (link)


Vojkan Jocić - biografija
1997. godine upisuje KUG (Kunst Universitat Graz) u klasi prof. Petera Strauba kod kojeg je i magistrirao. U vrijeme studija počinje svirati sa Opernim orkestrom iz Graza, Simfonijskim orkestrom Graz, i manjim komornim ansamblima. Nastupa i kao solist uz pratnju prof. Wolfganga Rieglera. S kolegama iz klase osniva kvartet saksofona Quadrophone s kojim nastupa u Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i Crnoj Gori. Uz klasičnu izobrazbu, educira se u jazz i popularnoj glazbi pohađajući seminare u Hrvatskoj i Sloveniji radeći sa eminetnim glazbenicima i pedagozima. Svira u nekoliko jazz ansambala od kojih treba istaknuti ansambl The unleashed bop force band, Trip Tones, Zvjezdan Ružić sextet, Jazz room, Kristijan Terzić sekstet, Chui, Big Band HRT i mnogi drugi.

2011., 2012., 2013., 2015., i 2016. godine dobitnik je Nagrade Status za najboljeg jazz saksofonista u Hrvatskoj.
Dobitnik je Porina sa ansamblom Jazziana Croatica i Zvjezdan Ružić sextetom.


HGU SESSIONS U MESNIČKOJ 12 - KcM Kulturni centar Mesnička (Mesnička 12, Zagreb), listopad - prosinac 2020.

- namijenjeno učenicima, studentima, glazbenicima svih profila
- utorkom od 17 do 19h, 13 tjedana za redom
- predavači: istaknuti i priznati hrvatski izvođači jazz, fusion i rock glazbe
Radi se o seriji od 13 dvosatnih glazbenih radionica koje će jednom tjedno (utorkom) voditi istaknuti hrvatski glazbenici, višestruki dobitnici strukovnih nagrada Status i Porin. Osim velikog profesionalnog svi predavači imaju i pedagoško iskustvo ostvareno kroz suradnju s glazbenim učilištima, obrazovnim institucijama, seminarima i radionicama.

Sudjelovanje je besplatno, a broj mjesta je zbog epidemioloških mjera ograničen na 15 - uz obavezno nošenje maski.
Zato vas pozivamo da dođete ranije od zakazanog početka i zauzmete svoje mjesto u skladu preporuka HZJZ-a.

Ministarstvo kulture i medija RH prepoznalo je ovaj ciklus radionica kao vrijedan kulturni projekt, pa je njegov pokrovitelj i ove godine.