HGU Sessions 34 Datum objave: 30.11.2020.

HGU Sessions 34

U nastavku pogledajte posljednju, 6. epizodu našeg istaknutog člana i jednog od najpoznatijih hrvatskih bubnjara - Damira Šomena!

HGU YOUTUBE SESSIONS je edukativni video serijal vrhunskih instrumentalista!

Hrvatska glazbena unija snimila je niz edukativnih videa s ciljem popularizacije glazbe ali i vrhunskih glazbenika, istaknutih članova udruge. U epizodama koje možete pratiti putem službenog YouTube kanala HGU-a, predstavit će se mnogi sjajni instrumentalisti, dobitnici Nagrade Status, koji će nam otkriti dio svojih glazbenih tajni. Vjerujemo da će HGU Sessions pomoći mladim, ali i iskusnim glazbenicima da saznaju neke dodatne sviračke trikove.

U nastavku pogledajte posljednju, 6. epizodu Damira Šomena - razne koncepcije sviranja bubnjarskog sola u legendarnoj pjesmi Dine Dvornika, u čijim koncertnim izvedbama je bilo uobičajeno da svi glazbenici odsviraju sola, na način da svako pomalo "poludi" u svojoj izvedbi, a naročito bubnjar, što je Damir uvijek sa posebnim zadovoljstvom i činio.

HGU YouTube Sessions - Damir Šomen, 6. epizoda - UDRI JAČE MANIJAČE, TI U RITMU TOM


Damir Šomen (1970.) - jedan je od najtraženijih i najnagrađivanijih bubnjara u Hrvatskoj. Snimao je i svirao uživo sa skoro svim najeminentnijim zvijezdama uključujući Dinu Dvornika, Olivera Dragojevića, Gibbonija, Ninu Badrić, Vannu, Josipu Lisac, Maksima Mrvicu, Darka Rundeka, Gorana Bareta i Majke, Petra Grašu, Parni Valjak, Tonija Cetinskog, Hubert Tubbsa (pjevač američke grupe Tower of Power) i mnoge druge. Recentno nastupa i sa jazz sastavom LiVaDa (Valerija Nikolovska-vokal, Viktor Lipić-klavijature) te službenim Dino Dvornik Tribute sastavom DDT. Poznat je kao vrhunski glazbenik koji svaki projekt učini boljim, većim i zanimljivijim.

Posjetite njegovu FB stranicu i pogledajte diskografska izdanja na kojima sudjeluje!

HGU Youtube Sessions - Damir Šomen, bubnjevi - svih 6 epizoda