HGU Sessions 4 Datum objave: 18.07.2018.

HGU Sessions 4

Donosimo vam i četvrtu epizodu HGU Sessions!

Hrvatska glazbena unija počela je sa snimanjem edukativnih videa s ciljem popularizacije glazbe ali i vrhunskih glazbenika, istaknutih članova udruge. 

U epizodama koje ćete od danas moći pratiti putem službenog YouTube kanala HGU-a, predstavit će se mnogi sjajni instrumentalisti, dobitnici Nagrade Status, koji će nam otkriti dio svojih glazbenih tajni. Vjerujemo da će HGU Sessions pomoći mladim, ali i iskusnim glazbenicima da saznaju neke dodatne sviračke trikove.

Tijekom ljetnih epizoda, Hrvatska glazbena unija će predstaviti jednog od najboljih jazz gitarista na ovim prostorima - Elvisa Penavu.

Svake srijede, točno u 10 sati, prikazat ćemo vam novi video. U nastavku vijesti pogledajte četvrtu epizodu.


Elvis Penava (1980.) rođen je u Rijeci. Trenutno živi i radi u Zagrebu. Diplomirao je jazz gitaru na Sveučilištu za glazbu i dramske umjetnosti u Grazu s titulom magistra umjetnosti. Dobitnik je Nagrada Status za jazz gitaristu 2007., 2008., 2009.,2010.,2011.,2012.,2013.,2015.,2017. godinu. te posebne nagrade Status za sveukupnog instrumentalistu godine 2007. godine. Nastupao je na brojnim festivalima, kao što su Montreux jazz festival, IAJE New York, Bali Jazz Festival i mnogi drugi... Nastupao je s European Jazz Orchestra 2006. kojeg je vodio Barry Forgie, dirigent BBC Big Band-a. Dobitnik nagrade Porin 2012.g. za skladbu Laika grupe Hologram.Stalni je član Big Band HRT-a. Član je grupe Kozmodrum, Airball MVPs, Davor Križić Experiment i Jazziana Croatica. Predaje Ritam u Jazzu na Muzičkoj akademiji u Zagrtebu.