HGU Sessions 8 Datum objave: 13.09.2018.

HGU Sessions 8

HGU Sessions ide dalje! Družimo se s jednim od naših najboljih basista - Zvonimirom Bučevićem Bučom, u epizodi "Alternativni prstometi lijeve ruke 2. dio". Uživajte u gledanju!

Hrvatska glazbena unija snimila je niz edukativnih videa s ciljem popularizacije glazbe ali i vrhunskih glazbenika, istaknutih članova udruge.

U epizodama koje možete pratiti putem službenog YouTube kanala HGU-a, predstavit će se mnogi sjajni instrumentalisti, dobitnici Nagrade Status, koji će nam otkriti dio svojih glazbenih tajni. Vjerujemo da će HGU Sessions pomoći mladim, ali i iskusnim glazbenicima da saznaju neke dodatne sviračke trikove.

U nastavku pogledajte novu epizodu HGU Sessions!


Zvonimir Bučević (1961. Pariz, Francuska) - Nakon studiranja na pariškom Institute Art Culture Percepcion, domaćoj glazbenoj sceni i diskografiji desetljećima daje autentični doprinos u brojnim stilskim usmjerenjima i s gotovo svim najznačajnim imenima.

Uz ostale, na čvrste je instrumentalističke noge, u njihovim najplodnijim razdobljima, postavljao Songkillerse i Dinu Dvornika, Bastardze, Bou i Bučerse te niz godina bio član Vještica i Parnog valjka. Skladateljsko umijeće iskazao je na tri samostalna albuma (J.M.B.G., Escape i Zero Otto) te namjenskoj glazbi za TV i film.

Danas je bass-instruktor i band-coach na GROOVE sound&music school koju je 2007. utemeljio s nekolicinom eminentnih kolega instrumentalista, ali i dalje aktivno svira u Boi i u nekoliko jazz-funk formacija.

Tijekom karijere, zavrijedio je šest Statusa i nekoliko Porina. Verificirani je član britanskog Registry Guitar Tutora. Kao glazbenik je još strastven i otvoren, a kao pedagog strpljiv i tolerantan, posebno s talentima.