HGU Sessions 9 Datum objave: 26.09.2018.

HGU Sessions 9

Evo i nove epizode sa Zvonimirom Bučevićem - Bučom! Kliknite na vijest za novu glazbenu avanturu i priliku za edukacijom!

Hrvatska glazbena unija snimila je niz edukativnih videa s ciljem popularizacije glazbe ali i vrhunskih glazbenika, istaknutih članova udruge. U epizodama koje možete pratiti putem službenog YouTube kanala HGU-a, predstavit će se mnogi sjajni instrumentalisti, dobitnici Nagrade Status, koji će nam otkriti dio svojih glazbenih tajni. Vjerujemo da će HGU Sessions pomoći mladim, ali i iskusnim glazbenicima da saznaju neke dodatne sviračke trikove.

U nastavku pogledajte 3. epizodu Zvonimira Bučevića koji u ovom nastavku HGU Sessionsa objašnjava kako se bas gitara može svirati i na jednoj žici!


Zvonimir Bučević (1961. Pariz, Francuska) - Nakon studiranja na pariškom Institute Art Culture Percepcion, domaćoj glazbenoj sceni i diskografiji desetljećima daje autentični doprinos u brojnim stilskim usmjerenjima i s gotovo svim najznačajnim imenima. Uz ostale, na čvrste je instrumentalističke noge, u njihovim najplodnijim razdobljima, postavljao Songkillerse i Dinu Dvornika, Bastardze, Bou i Bučerse te niz godina bio član Vještica i Parnog valjka. Skladateljsko umijeće iskazao je na tri samostalna albuma (J.M.B.G., Escape i Zero Otto) te namjenskoj glazbi za TV i film.

Danas je bass-instruktor i band-coach na GROOVE sound&music school koju je 2007. godine utemeljio s nekolicinom eminentnih kolega instrumentalista, ali i dalje aktivno svira u Boi i u nekoliko jazz-funk formacija. Tijekom karijere, zavrijedio je šest Statusa i nekoliko Porina. Verificirani je član britanskog Registry Guitar Tutora. Kao glazbenik je još strastven i otvoren, a kao pedagog strpljiv i tolerantan, posebno s talentima.