HGU Sessions u Brozovoj 8a, 10.10.2022. - Jurica Leikauff Datum objave: 06.10.2022.

HGU Sessions u Brozovoj 8a, 10.10.2022. - Jurica Leikauff

10.10.2022. točno u 18 sati, zaigrajte se uz Juricu Leikauffa i glazbenu radionicu u digitalnom online formatu, pod nazivom "Igrom do kompozicije"

Nastavljamo seriju live stream glazbenih radionica - uz potporu Ureda za kulturu Grada Zagreba, koje se emitiraju na YouTube kanalu HGU-a https://www.youtube.com/CroMusiciansUnion, i dijele preko Facebooka i drugih društvenih mreža. Redovito će se održavati svaki ponedjeljak od 18 do 20 sati. Radionice vode istaknuti hrvatski glazbenici - članovi HGU, višestruki dobitnici strukovnih nagrada Status i Porin.

Slijedeću radionicu vodi klavijaturist, skladatelj, aranžer i pedagog Jurica Leikauff.

Facebook event - klikni na link
Direktni YouTube link - klikni na link

Jurica Leikauff rođen je 1979. u Požegi, gdje stječe osnovno glazbeno obrazovanje i prva profesionalna iskustva, nastupajući u televizijskim emisijama i na dječjim festivalima HRT-a. Nakon srednje glazbene škole u Varaždinu i Zagrebu - smjera crkvenih orgulja, gradi karijeru kao klavijaturista u poznatim klupskim zagrebačkim bendovima Funky Town i Telefon Blues Band, te nastupa sa Massimom, Josipom Lisac, Zdenkom Kovačiček, Oliverom, Ivanom Kindl, Dadom Topićem i brojnim drugim zvijezdama. 1998. postaje član benda Dina Dvornika, te idućih 10 godina nastupa s njim i sudjeluje na studijskim albumima pjevača.

Od 2001. do 2021. bio je član Prljavog Kazališta te je s bendom nastupao na preko 1.000 koncerata te obišao Ameriku, Australiju i cijelu Europu. Za Prljavo Kazalište snimio je 4 studijska, te 6 live albuma. Također je dugogodišnji suradnik saksofonista Igora Geržine, s kojim je snimio nekoliko albuma. Školovanje nastavlja u Klagenfurtu, na jazz konzervatoriju u klasi prof. Bargada - smjer klavir, te 2015. stječe diplomu jazz pijaniste. Iste godine izlazi njegov prvi samostalni album "Rush", u izdanju Croatia Recordsa.

Djeluje kao studijski glazbenik na mnogim nagrađenim projektima. Višestruki je dobitnik strukovne Nagrade Status, a s Vorih Blues Bandom 2011. pobjeđuje na 2nd Blues Challengeu. 2022. izdao je drugi samostalni album "Curves", koji je polučio odlične recenzije relevantnih glazbenih kritičara i trenutno ga koncertno promovira. Preko petnaest godina djeluje kao edukator, a trenutno podučava klavir i teoriju moderne glazbe u glazbenim školama Yamaha Music Scholl i Leikauff Music Tour. Osmislio je i radionicu "Improvizacija je igra", te gostuje u glazbenim školama diljem Hrvatske, gdje uči i potiče mlade glazbenike i profesore kako koristiti elemente naučene tijekom obrazovanja za slobodno improviziranje.

NOVOST: ukoliko želite biti dio publike na streamanju radionice, pošaljite mail s imenom i prezimenom - radi rezervacije mjesta na e-mail adresu glazbaonica@hgu.hr, naslov/subject: 10.10.2022. Jurica Leikauff.

U publici može biti do 15 ljudi, pa vas molimo da što prije rezervirate svoje mjesto.
Adresa studija je Ivana Broza 8a, Zagreb 10000 - prizemlje. Radionica počinje u 18:00h, pa vas molimo da dođete najkasnije 15 minuta prije samog početka.


Facebook:
https://www.facebook.com/Leikauff

YouTube:
Leikauff - Consul State of Mind (Official video)
https://www.youtube.com/watch?v=vAdrXQVYRDQ

HGU YouTube Sessions - Jurica Leikauff, klavijature - 6 epizoda:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLSk--P02IqId8AWzr_JSuiyEEX9YLpNr1HGU

 


Sessions u Brozovoj 8a 2022 - produkcijski tim:
Audio produkcija: Mario Rašić
Video produkcija: Goran Berović
Design vizuala: Vedran Baotić/Sunset Strip Studio
Izvršni producent: Zvonimir Bučević - Buč/HGU Podružnica 1 Zagreb