HGU Sessions u Brozovoj 8a, 18.3.2024. live stream – Zvonimir Dusper Dus Datum objave: 14.03.2024.

HGU Sessions u Brozovoj 8a, 18.3.2024. live stream – Zvonimir Dusper Dus

U ponedjeljak, 18.3.2024., pridružite nam se na HGU Sessions sa Zvonimirom Dusperom Dusom, pod nazivom "Peak, RMS, LUFS - kada i kako do glasnog mastera?", glazbenoj radionici u digitalnom online formatu (live stream) od 18:00 sati

Nastavljamo seriju live stream glazbenih radionica, uz potporu Ureda za kulturu Grada Zagreba. Radionice vode istaknuti hrvatski glazbenici - članovi HGU, višestruki dobitnici strukovnih nagrada Status i Porin. Vjerujemo da će HGU YouTube kanal pomoći mladim, ali i starijim iskusnim glazbenicima, da saznaju dodatne informacije vezane uz usavršavanje sviranja, pravnu regulativu, promidžbu, koncertnu aktivnost, diskografiju, i druge važne teme i glazbene sadržaje.

Facebook event - kliknite na link

Youtube LIVE stream - kliknite na link

Sljedeću radionicu vodi glazbenik, producent i skladatelj Zvonimir Dusper – Dus. Zvonimir Dusper, poznatiji kao Dus, rođen je 1972. u Zagrebu. Potpuno samouk, sa samo 17 godina započinje svoje djelovanje kao studijski programer, aranžer i klavijaturist najpoznatijih zagrebačkih glazbenih studija, a kasnije i kao kompozitor, tekstopisac, ton-majstor i producent. U karijeri je surađivao s velikim brojem domaćih i stranih glazbenika raznih izričaja – od funka, soula, elektronike i popa, preko jazza, pa sve do kazališne, ambijentalne i eksperimentalne glazbe.

Uglazbio je više od 70 kazališnih predstava, četiri dokumentarna filma, četiri TV serije i velik broj TV špica, jingleova i reklama, od kojih je najpoznatija glazba za „Dnevnik“ Nove TV (od 2005. pa sve do danas). U sklopu autorskog projekta „Eddy & Dus“, za svjetsko je tržište 1999. objavio odlično ocijenjen album High Life te više od 20 singl-izdanja i 50 remixeva. Godine 2010. skladao je i producirao glazbu za svečanosti otvaranja i zatvaranja Azijskih igara na pijesku u Omanu, prenošene na ESPN-u za više od 300 milijuna gledatelja. Do danas je ostvario više od 2000 glazbenih produkcija i dobio tri „Porina“. Osim glazbom Dus se bavi i poslovnom informatikom pa je tako 2011. razvio B2B-sustav Peakvibes za monitoring domaće glazbe, koji se upotrebljava u produkciji „Cesarice“ – hrvatske nagrade za hit godine.

OBAVIJEST:
ukoliko želite biti dio publike na streamanju radionice, pošaljite e-mail s imenom i prezimenom - radi rezervacije mjesta na e-mail adresu hgu.sessions@hgu.hr, uz Naslov/Subject: 18.3.2024. DUS. U publici može biti do 10 osoba, pa vas pozivamo da što prije rezervirate mjesto.

Adresa studija je Ivana Broza 8a, 10000 Zagreb - prizemlje.
Radionica počinje u 18:00h, pa vas molimo da dođete najkasnije 15 minuta prije samog početka.


Facebook:
https://www.facebook.com/zdusper

Diskografija:
https://www.discogs.com/artist/107232-Zvonimir-Dusper

YouTube kanal:
https://www.youtube.com/@ZvonimirDusper


HGU Sessions u Brozovoj 8a - produkcijski tim:
Voditeljica: Martina Validžić
Audioprodukcija: Mario Rašić
Videoprodukcija: Goran Berović
Dizajn vizuala: Vedran Baotić / Sunset Strip Studio
Izvršni producent: Zvonimir Bučević Buč / HGU Podružnica 1 Zagreb