HGU Sessions u Brozovoj 8a, 24.10.2022. - Bruno Urlić Datum objave: 22.10.2022.

HGU Sessions u Brozovoj 8a, 24.10.2022. - Bruno Urlić

Pridružite nam se na novoj radionici - ovaj put pod vodstvom Brune Urlića, pod nazivom "Violina izvan zone komfora", točno u 18 sati

Nastavljamo seriju live stream glazbenih radionica - uz potporu Ureda za kulturu Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija RH, koje se emitiraju na YouTube kanalu HGU-a https://www.youtube.com/cromusiciansunion, i dijele preko Facebooka i drugih društvenih mreža. Radionice vode istaknuti hrvatski glazbenici - članovi HGU, višestruki dobitnici strukovnih nagrada Status i Porin.

Slijedeću radionicu vodi aranžer, producent, dirigent i violinist Bruno Urlić. Namjera radionice je predstaviti violinu nakon klasičnog obrazovanja, paletu mogućnosti i njezin tretman u raznim formacijama od pop-rock, etna, jazza, šansone, itd... Bruno će obraditi i dio sa izborom opreme kojom se koristi za razne prigode, te izazovima i tretmanom violine na pozornici. Kao asistenti na radionici, Bruni će se pridružiti stalni suradnici i kolege, glazbenici Paul Kempf klavir, Željko Bilbija bas gitara, i Juraj Markač gitara.

Facebook event - klikni na link

Direktni YouTube link - klikni ovdje

 


Bruno Urlić (1975) rođen je i odrastao u Sarajevu u obitelji glazbenika. U rodnom gradu završava nižu i srednju glazbenu školu. Muzičku Akademiju upisuje također u Sarajevu ratne 1993., a iste godine postaje i član Sarajevske Filharmonije. 1995. se zbog rata seli u Zagreb, te nastavlja studij violine na MA u Zagrebu, gdje 1998. diplomira u klasi prof. Vinka Fabrisa. U dosadašnjoj karijeri bavio se raznim vrstama glazbe, u svojstvu violinista, violista, back vokala, zamjenskog klavijaturiste, aranžera i producenta. Najdublji pečat ostavlja kao član kultnog sarajevskog rock banda Zabranjeno Pušenje (1997-2004) s kojim je u ulozi violinista, klavijaturista, back vokala i aranžera sudjelovao na 3 studijska, 2 live albuma, i preko 500 nastupa.


U kategoriji etno glazbe sudjeluje u 2 opće prepoznata projekta: Jedan je od kreatora projekta "Ezerki & 7/8" koji izvodi makedonsku etno glazbu, a u kojem sudjeluje kao aranžer, producent, dirigent i violinist. Sa Ezerki & 7/8 snima 4 studijska CD-a, live CD/DVD iz zagrebačke Tvornice, "The best of album", kao i dokumentarni film "Ludi za Makedonijom". Drugi projekt iz tog žanra, također važan za njegovu karijeru, je etno-jazz skupina "Mavi kan" s kojim ima 2 ostvarena albuma. Kao gosti u tom projektu sudjelovali su i poznati izvođači poput Hanke Paldum, Damira Urbana i Zorana Predina, te mnogi sjajni instrumentalisti poput Henryja Radanovića, Matije Dedića, Damira Šomena, Branimira Gazdika, Valenta Samardžije te nekoliko inozemnih glazbenika. Band je i dalje aktivan i radi na pripremi 3 albuma.

U jazz vode ulazi 2005. i to kroz žanr koji je najsrodniji violini kao instrumentu, a to je gypsy swing. Tijekom 15 godina suradnje sa utemeljiteljem Siscia Jazz Cluba, gitarističkim virtuozom Damirom Kukuruzovićem - tragično preminuo od posljedica COVID-a, band je ostvario suradnju sa gotovo svim živućim legendama ovog glazbenog žanra poput S. Rosenberga, A. Debarrea, L. Beiera. P. Schefera, R. Nolana, R. Faysa, J. Stefana, W. Adlera, Y. Loeffleura... Band je snimio 4 studijska CD-a i nastupio na brojnim pozornicama u Hrvatskoj i diljem Europe. Tijekom zadnjih nekoliko godina sastav surađuje s legendarnim slovenskim kantatutorom Z. Predinom u projektu "Zoran pjeva Arsena", na kojem su pod producentskom palicom B. Urlića obrađene uspješnice Arsena Dedića u gypsy jazz maniri. Taj album, kao i zadnji solo uradak banda "Smile", izašli su i na LP-u.

Bruno Urlić od 2013. nastupa u bendu Massima Savića kao stalni član, gdje svira violinu i pjeva prateće vokale. S Massimom je do sada ostvario preko 300 nastupa na najprestižnijim pozornicama u Hrvatskoj i šire. Kroz karijeru je nastupao, snimao, aranžirao ili producirao za brojne značajne izvođače poput : Rade Šerbedžija, Parni Valjak, Oliver Dragojević, Hladno Pivo, Gibonni, Darko Rundek, Tamara Obrovac, Kemal Monteno, Hari Mata Hari, Plavi Orkestar, Crvena Jabuka, Mayales, Šo!Mazgoon, Severina, Sergej Ćetković, Radojka Šverko, Tedi Spalato, Marko Tolja, Toše Proeski, Ibrica Jusić, Hanka Paldum, Damir Urban, Kaliopi, Klapa Sveti Florijan...

Status samostalnog umjetnika zaslužuje 2005. sudjelovanjem, u tome trenutku, na oko 200 raznih albuma, oko 900 pjesama, te na preko 1000 odsviranih koncerata u raznoraznim formacijama. Taj popis se, srećom i dalje širi, broj pjesama je premašio 1000, a broj koncerata je prešao 1500... Dobitnik je nagrade Status iz 2021. godine, u kategoriji Pop-rock glazbe: Ostali instrumenti. Živi i radi u Zagrebu.

NOVOST:

ukoliko želite biti dio publike na streamanju radionice, pošaljite mail s imenom i prezimenom - radi rezervacije mjesta na e-mail adresu glazbaonica@hgu.hr, naslov/subject: 24.10.2022. Bruno Urlić.

U publici može biti do 15 ljudi, pa vas molimo da što prije rezervirate svoje mjesto.
Adresa studija je Ivana Broza 8a, Zagreb 10000 - prizemlje. Radionica počinje u 18:00h, pa vas molimo da dođete najkasnije 15 minuta prije samog početka.

Facebook Bruno Urlić:

https://www.facebook.com/bruno.urlic.9

Facebook Mavi Kan:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063484090881


HGU Sessions u Brozovoj 8a 2022 - produkcijski tim:
Audio produkcija: Mario Rašić
Video produkcija: Goran Kovačević
Design vizuala: Vedran Baotić/Sunset Strip Studio
Izvršni producent: Zvonimir Bučević - Buč/HGU Podružnica 1 Zagreb