HGU Sessions u Brozovoj 8a, 28.2.2023. - BassCast No2: U Basističkom Gnijezdu, glazbena radionica Datum objave: 25.02.2023.

HGU Sessions u Brozovoj 8a, 28.2.2023. - BassCast No2: U Basističkom Gnijezdu, glazbena radionica

S veseljem iščekujemo 28.2.2023. jer kreće novi HGU Sessions u Brozovoj 8a, BassCast No2: U Basističkom Gnijezdu - 19:00 sati

Nastavljamo seriju live stream glazbenih radionica, pod nazivom HGU Stream Sessions u Brozovoj 8a, uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, koje se emitiraju na YouTube kanalu HGU-a https://www.youtube.com/cromusiciansunion, i dijele preko Facebooka i drugih društvenih mreža. Radionice vode istaknuti hrvatski glazbenici - članovi HGU, višestruki dobitnici strukovnih nagrada Status i Porin.

Prva u ovoj sezoni je BassCast No2: U Basističkom Gnijezdu, iz audiovideo studija u Brozovoj 8a, s temama iz područja bas gitare i srodnih dubokozvučećih instrumenata, što podrazumijeva gostovanje istaknutih glazbenika, kratke edukativne lekcije, prezentacije i demonstacije instrumenata koji su obilježili zvučne zapise u našoj kolektivnoj svijesti, predstavljanje diskografskih izdanja, najave koncerata, i slično. Cilj nam je i namjera da od toga koristi ima cijela glazbena zajednica - sviračka, izdavačka i ona organizatora koncerata, dakle gledamo širi društveno-glazbeni kontekst, pa se to i prirodno poklapa s ciljevima HGU kao najmnogobrojnije hrvatske glazbene udruge.

Termin emitiranja je u utorak 28.2.2023., od 19 do 21 sat. Kao goste - sudionike bas podcasta, pozvali smo istaknute kolege i glazbenike Maria Mavrina i Krešimira Šokeca, a domaćini su nezaobilazni Goran Delač, Mario Rašić i Robert Vrbančić, uz moderatore i voditelje Helenu Ernoić i Zvonimira Bučevića, a očekujemo i druge kolege basiste kao goste u publici.

Facebook event - klik za direkni link

YouTube Live stream - klik za direktni link


DODATNA INFORMACIJA:

ukoliko želite biti dio publike na streamanju radionice, pošaljite mail s imenom i prezimenom - radi rezervacije mjesta na e-mail adresu hgu.sessions@hgu.hr, naslov/subject: 28.2.2023. BassCast No2.

U publici može biti do 15 ljudi, pa vas molimo da što prije rezervirate svoje mjesto.
Adresa studija je Ivana Broza 8a, Zagreb 10000 - prizemlje. Radionica počinje u 19:00h, pa vas molimo da dođete najkasnije 15 minuta prije samog početka.


Mario Mavrin:
- Biografija: https://hr.wikipedia.org/wiki/Mario_Mavrin
- Boško Petrović & Friends - Samba De Pipi: https://youtu.be/4nBJ6Qzvomg
- Georgie Fame - Lost In A Lover's Dream: https://youtu.be/FEPHM8By5W8

Krešimir Šokec:
- Biografija: https://hr.wikipedia.org/wiki/Hladno_pivo
- Hladno Pivo - Nije sve tako sivo (30 godina - Live at Dom sportova): https://youtu.be/2_61LvPq3IA
- Hladno Pivo feat. Josipa Lisac - Soundtrack Za Život: https://youtu.be/B8m0_WoqiTo

HGU Sessions u Brozovoj 8a 2023 - produkcijski tim:
Audio produkcija: Mario Rašić
Video produkcija: Goran Berović
Moderatori/voditelji: Helena Ernoić i Zvonimir Bučević - Buč
Design vizuala: Vedran Baotić/Sunset Strip Studio
Izvršni producent: Zvonimir Bučević - Buč/HGU Podružnica 1 Zagreb