HGU Sessions u Brozovoj 8a, 6.5.2024. live stream – cura i dečko: DAWLESS Datum objave: 05.05.2024.

HGU Sessions u Brozovoj 8a, 6.5.2024. live stream – cura i dečko: DAWLESS

Nastavljamo seriju live stream glazbenih radionica, uz potporu Ureda za kulturu Grada Zagreba. Radionice vode istaknuti hrvatski glazbenici – članovi HGU, višestruki dobitnici strukovnih nagrada „Status“ i „Porin“, ili mladi i talentirani glazbenici novije generacije, sa svojim inovativnim pristupima skladanju, izvođenju, prezentaciji, promociji i distribuciji glazbe.

Sljedeću radionicu vodi upravo takav kreativni dvojac – grupa cura i dečko.

cura i dečko su elektronički duo iz Hrvatske, spojen i u privatnom životu. Svestrani izvođači/autori donose jedinstven izričaj na našu lokalnu glazbenu scenu, svirajući live dawless show – na synthesizerima, looperima i sekvencerima.

YOUTUBE live stream prijenos - klikni na link

Facebook event - klikni na link


Bend koji je nedavno organizirao koncert u trajanju od 24 sata na zagrebačkom Ribnjaku čine Vanesa Petrac i Ivan Marojević – Rojla. Upoznali su se prije osam godina, a danas su zajedno ne samo u privatnom životu nego i na pozornici te svakim nastupom osvajaju domaću alternativnu scenu. Kako tumači kritika, imaju talent za improvizaciju pa tijekom nastupa uspješno „šetaju“ raznim žanrovima elektroničke glazbe, poput neoravea ili progressive housea.

Nominirani su za nagradu „Ambassador“, za najbolji regionalni nastup uživo. Bili su predgrupa DJ-u Buraku Yeteru, u varaždinskoj Areni na „EYE“-u 2023, a zabavljali su i deset tisuća ljudi na „Noćnom maršu“ te „Pride Ride Zagreb“, koji je biciklirao u njihovu ritmu, a sve je to potaknulo mladi par da poželi istraživati svoje mogućnosti i izvan granica Hrvatske.

U živom nastupu „bolesnih“ bas-padova i pouzdane kick-snare kombinacije pričaju priču – ne samo o ljubavi već i o tamnijoj strani ljudskih veza i neovisnosti. Tijekom svojih nastupa vješto spajaju različite žanrove elektroničke glazbe (neorave, progressive house, electro) s vokalima. Njihova pojava na pozornici izaziva znatiželju te „blagi nagib glave“.

Trenutno rade na rađanju albuma koji uskoro planiraju objaviti. Njihov rad vođen je idejom pozitivno nabijene zajednice koja se ogleda u otvorenom razgovoru, opuštenoj atmosferi i glazbi koja nadahnjuje akciju.

Uz nastupe i produkciju svoje glazbe bave se i proizvodnjom glazbe za kazališne predstave, filmove, raznim hibridnim projektima i improvizacijama.

Navodimo neke od tema kojima će se cura i dečko baviti na radionici:

1) Ovo nije DJ-setup: dawless i hands-on pristup elektroničkoj glazbi;

2) Dawless – kada se elektronika svira bez laptopa;

3) Dawless setup kao bend;

4) Dawless god mode – skladanje i izvođenje uz setup kao bend;

5) Elektronička glazba bez laptopa – skladanje i izvođenje uz elektronički setup (#dawless).


https://curaidecko.com

Spotify:
https://tinyurl.com/MUNYUMMY

YouTube kanal:
https://www.youtube.com/@curaidecko

Instagram:
https://www.instagram.com/curaidecko


Želite li biti u publici na streamanju radionice, pošaljite e-mail s imenom i prezimenom na adresu elektroničke pošte: hgu.sessions@hgu.hr (uz Subject: 6.5.2024. cura i dečko).
U publici može biti do 10 osoba pa vas pozivamo da što prije rezervirate svoje mjesto.

Studio se nalazi na adresi: Brozova 8a (prizemlje), Zagreb.
Radionica počinje u 18:00 sati pa vas molimo da dođete 15 minuta prije njezina početka.


HGU Sessions u Brozovoj 8a – produkcijski tim

Voditeljica: Martina Validžić

Audioprodukcija: Mario Rašić

Videoprodukcija: Goran Berović

Dizajn vizuala: Vedran Baotić / Sunset Strip Studio

Izvršni producent: Zvonimir Bučević – Buč / HGU Podružnica 1 Zagreb