HGU Sessions u Brozovoj 8a - FILIP PAVIĆ - Uvod u elemente improvizacije Datum objave: 25.09.2024.

HGU Sessions u Brozovoj 8a - FILIP PAVIĆ - Uvod u elemente improvizacije

Nastavljamo seriju glazbenih radionica, uz potporu Ureda za kulturu Grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija RH, i HUZIP-a. Radionice vode istaknuti hrvatski glazbenici - članovi HGU, višestruki dobitnici strukovnih nagrada Status i Porin.

Hrvatska glazbena unija kreirala je edukativne videosadržaje pod nazivom „HGU Sessions u Brozovoj 8a“, u svrhu promocije vrhunskih hrvatskih glazbenika, glazbenih profesionalaca i stručnjaka vezanih za glazbu. Vjerujemo da će YouTube kanal HGU pomoći mladim ali i starijim, iskusnim glazbenicima da saznaju dodatne informacije o usavršavanju sviranja, pravnoj regulativi, promidžbi, koncertnoj aktivnosti, diskografiji te drugim važnim temama i glazbenim sadržajima.

Slijedeću radionicu koju čini 6. zasebnih tematskih cjelina - u formi kratkih video epizoda, vodi glazbeni umjetnik mlađe generacije, skladatelj i gitarist iz Zagreba, Filip Pavić.

Predstavljamo vam prve dvije epizode / teme glazbene radionice Filipa Pavića

HGU Sessions u Brozovoj 8a: FILIP PAVIĆ - Uvod u elemente improvizacije:
(ep. 1) - Učenje pjesama, melodija i harmonija

(ep. 2) - Improvizacija po akordima, 1. dio

 


Filip Pavić

Rođen je 1991. u Zagrebu, a gitaru je počeo svirati s 11 godina. 2011. upisuje studij Jazz gitare na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu u klasi profesora Guida Jeszenszkog. Nakon preseljenja u Graz, Filip ima priliku surađivati s mnogim vrhunskim glazbenicima i bendovima, kao što su Jim Rotondi (kao višegodišnji član Jim Rotondi Electric Banda), Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl i drugi.

2019. završava master studij jazz gitare u Grazu, a istodobno postaje sve traženiji na hrvatskoj glazbenoj sceni, pa tako, osim s vrhunskim jazz glazbenicima, redovito surađuje i s glazbenicima drugih žanrova (Lucija Ćustić - Luce, Nina Romić, J.R. August...). Krajem 2018. Filip je ostvario dvije značajne suradnje s Jazz Orkestrom HRT-a, prvo kao solist na koncertu "New Generation" u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a onda u sklopu povijesnog Jumbo Big Banda, sastavljenog od slovenskog, srpskog i hrvatskog jazz orkestra, na Novosadskom jazz festivalu. Filip je trostruki dobitnik nagrade Status, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija: 2019. za Mladu nadu jazz glazbe te 2020. i 2023. za najboljeg jazz gitarista.

Krajem rujna 2022. Pavić je objavio svoj drugi autorski album “Labyrinth Songs” (Croatia Records), kojeg je promovirao vrlo uspješnim koncertom u Tvornici kulture u Zagrebu, u sklopu JazzHR festivala, u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja. Čak i više nego debitantski album, “Labyrinth Songs” izazvao je izvrsne reakcije publike, struke i kritike, a cijenjeni glazbeni kritičar Zlatko Gall prozvao ga je najboljim jazz albumom godine. Pored toga, brojni drugi glazbeni kritičari i novinari uvrstili su ga na svoje top liste najboljih albuma godine, a Pavić je nominiran i za prestižne glazbene nagrade Porin i Rock&Off.

“Ako je prvijencem navijestio svoj golem svirački i autorski talent, Filip Pavić ga je neupitno friškim drugim albumom potvrdio. A kako na pragu jeseni ove polunormalne 2022. godine stoje stvari – eto nam i jazz albuma godine!” – Zlatko Gall, Mixer.hr


Linkovi na glazbene servise i društvene mreže:

Spotify
https://open.spotify.com/artist/4kUZ1rFPN6wGvSe7zVIS86?si=-cUz77eqTxCzTOE__3fz5A

YouTube
https://youtube.com/channel/UCoEntI6PHHFHT7NIJjZZprA?si=YMo2M0NDWGgnShod

Deezer
https://deezer.page.link/AxpuQrZWyH3moWCt5

Facebook
https://www.facebook.com/filip.pavic.14

Instagram
https://www.instagram.com/filip.pavic.music


Produkcijski tim
Audioprodukcija: Mario Rašić
Videoprodukcija i montaža: Goran Berović
Izvršni producent: Zvonimir Bučević – Buč / HGU Podružnica 1 Zagreb