HGU Sessions u Mesničkoj 12 Datum objave: 10.10.2021.

HGU Sessions u Mesničkoj 12

Pozivamo vas da 11.10.2021. dođete u Mesničku 12, gdje će Mario Bočić održati besplatnu glazbenu radionicu saksofona!

HGU SESSIONS U MESNIČKOJ 12 - KcM Kulturni centar Mesnička (Mesnička 12, Zagreb), listopad - prosinac 2021.
- namijenjeno učenicima, studentima, glazbenicima svih profila
- ponedjeljkom od 18 do 20h
- predavači: istaknuti i priznati hrvatski izvođači jazz, fusion i rock glazbe

U suradnji s Ministarstvom kulture i medija, nakon ljetne stanke nastavljamo s glazbenim radionicama pod nazivom HGU Sessions u Mesničkoj 12, koji se održavaju u partnerstvu s KcM - Kulturnim centrom Mesnička, u prekrasnom gornjogradskom ambijentu starom više stoljeća, u kombinaciji s mladošću i novom energijom njegovih posjetitelja.


Naš idući gost predavač je saksofonist Mario Bočić. O samoj radionici Mario je rekao slijedeće:
"Pričat ću o svojim iskustvima, o onome što sam naučio od velikana s kojima sam se imao prilike malo podružiti - Don Menza, Bob Mintzer i drugi. O svom viđenju zvuka, ritma i melodije. O iskustvu sviranja različitih stilova glazbe. O suradnji s muzičarima i sviranju od trija do big banda. To je to ukratko."

Radionica je namijenjena glazbenicima koji žele obnoviti, ponoviti ili nadograditi svoje glazbeno znanje.
Sudjelovanje je besplatno, ali broj mjesta je zbog epidemioloških mjera ograničen na 15 pa vas pozivamo da dođete ranije od zakazanog početka i zauzmete svoje mjesto u podrumskom dijelu KcM-a u skladu s preporukama HZJZ.

Mario Bočić, mag.art, rođen je 7.10.1979. u Karlovcu, gdje je završio osnovnu i srednju Glazbenu školu u klasi prof. Ratka Pogačića. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja dobitnik je prve nagrade na državnom natjecanju saksofonista. Diplomirao i magistrirao klasični saksofon na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu u klasi prof. Petera Strauba. Nakon završenog studija u Grazu, odlazi na Konservatorium für Jazz u Klagenfurt, na studij jazz saksofona u klasi prof. Michael Eriana. Pedagoškim radom bavio se na Glazbenoj školi u Karlovcu (2004. - 2006.) te na Glazbenoj školi Zlatka Balokovića u Zagrebu (2009. - 2011.).

Era jazza počinje u Grožnjanu (Jazz is Back) i ulaskom u HGM Jazz Orkestar Zagreb s kojim je, kao bariton saksofonist, nastupao po Hrvatskoj i inozemstvu s mnogim vrhunskim jazz glazbenicima, kao što su Don Menza, Jim McNeely, Peter Erskine, Luis Bonilla, David Liebman, Michael Abene, Donny McCaslin, Toshiko Akiyoshi, Lew Tabackin, Joseph Bowie, John Hollenbeck, Theo Bleckmann i mnogi drugi. Sa VIP Festival Orchestra nastupao zajedno sa David Murray na 6. VIP Zagreb Jazz Festivalu. Stalni član Jazz Orkestra HRT-a postaje 2011. godine, a 2014. godine predstavlja Hrvatsku u Jazz orkestru europske radijske unije u Pragu. Sudjeluje na mnogim nagrađivanim diskografskim izdanjima i višestruki je dobitnik glazbene Nagrade Status.

Suradnja sa HNK u Zagrebu ostvarila se kroz predstave Dundo Maroje i Orestija. Sa jazz sastavima u kojima svira (Jazz orkestar HRT-a, B’s Funstallation, 4in3+1, The Problems...) nastupao na mnogobrojnim festivalima jazz glazbe, a neki od njih su: Liburnia Jazz Festival, Siscia Jazz Festival, Ankara Music Festival, Last Minute Jazz Festival Bale, Prilep Jazz Festival, Jazz Camp Kranj, Jazz Festival Grožnjan, Hultsfred Festival Sweden, McCormack's Ballroom (Leipzig), BP Club Zagreb, Zagrebački Biennale, World Saxophone Congres Ljubljana, Porgy and Bess (Beč), i mnogi drugi.

Mario Bočić - Facebook


Mario Bočić - video - klik za link

(nastup u emisiji "Vrijeme je za jazz")