HGU stream sessions: 11.11.2021. - Bruno Mičetić Quintet Datum objave: 10.11.2021.

HGU stream sessions: 11.11.2021. - Bruno Mičetić Quintet

HGU stream sessions su besplatni koncerti i glazbene radionice u digitalnom online formatu - ovaj tjedan, 11.11., u 17.30 kreće novo izdanje s Bruno Mičetić Quintetom!

U suradnji s Ministarstvom kulture i medija i HUZIP-om, nastavljamo s live stream radionicama i koncertima, koji se emitiraju na YouTube kanalu HGU-a, i dijele preko Facebooka i drugih društvenih mreža.

DIREKTNI LINK ZA STREAM SESSION S BRUNO MIČETIĆ QUINTETOM - KLIKNI OVDJE
FACEBOOK EVENT - KLIKNI OVDJE

Naš slijedeći glazbeni gost je kvintet Brune Mičetića, riječkog gitarista i skladatelja, koji u svom sastavu okuplja vrsne glazbenike svoje generacije: Vojkan Jocić - saksofon, Joseph Kaplowitz - klavijature, Henry Radanović - bas gitara i Dalibor Marinković - bubnjevi. Za vrhunski zvuk live streama pobrinut će se renomirani glazbeni producent Nenad Zubak.

Bruno Mičetić od rane mladosti pokazuje afinitet za glazbu, što je rezultiralo upisom osnovne muzičke škole u osmoj godini života, a prve izvedbe kreću davne 2001., kada nastupa na festivalu Mlade nade Jazza u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. U nastavku nižu se glazbene ljetne radionice Berklee Summer School at Umbria Jazz Clinics te Jazz is back u Grožnjanu, a i Jazz kamp Kranj, kojeg pohađa tri godine za redom. 2004. upisuje Klagenfurt Landeskonservatorium – Jazz department, i tamo provodi narednih pet godina. U studentskim danima organizira jazz quartet Seaside, koji nastupa na festivalima – Jazz tulum 2004., Liburnia Jazz festival 2006., 2007. i 2008., Hrvatski Jazz sabor – B.P. klub 2008. i Ljeto na gradini 2008.. Po završetku fakulteta u Austriji počinje s pedagoškim radom na Narodnom učilištu u Rijeci te pokreće svoju glazbenu školu Rijeka guitar center.

Uz pedagoški rad započinje suradnju s renomiranim muzičarima kao što su Primož Grašič, Ratko Divjak i Joe Kaplowitz, s kojima je nastupao na brojnim festivalima: Jazz u Lapidariju (10-to i 11-to izdanje), Međunarodni jazz festival Crikvenica 2011. i 2012., Spring time Osijek 2010., Jazz time festival Rijeka 2009. i 2010., Jazz in Sax 2012., Novi jazz festival 2012. i drugi manji festivali. Uz jazz karijeru izdaje i tri singla, a potom i studijski album sa svojim rock bendom Keops za Croatia Records.

Sa svojim triom, koji uz Brunu Mičetića čine Ratko Divjak i Joe Kaplowitz, 2013. izdaje prvi studijski jazz album, na kojem su se našli svjetski standardi jazz glazbe. Album je objavio Dallas Records, a isti je naišao na odlične kritike struke i publike. Objavom albuma iste godine nižu se i nastupi na glavnim binama velikih festivala u Hrvatskoj; Liburnia Jazz Festival, Last Minute Open Jazz Festival - Bale Valle, River Jazz Festival te Jazz Time Festival u Novom Sadu. Sljedeće godine ostvaruje suradnju s beogradskim Milan Petrović jazz quartetom te nastupa na festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Srbiji, od kojih rado izdvaja prestižni Nišville jazz festival. Sa svojim triom odrađuje i vrlo uspješnu turneju, a nastupio je i s poznatim svjetskim gitaristom Dominicom Millerom (koji je svirao sa Stingom i Philom Collinsom), od kojeg je dobio vrlo pozitivne kritike za svoj rad.

U to vrijeme od uspješnih projekata izdvaja se projekt Mičetić – Ružić, u kojem gostuju bubnjar Dušan Kranjc i kontrabasist Henry Radanović, s kojima je objavio i album Fat Manager za izdavačku kuću Dallas records. Za istu izdavačku kuću Brunin matični band Keops također izdaje svoj drugi album Lice sudbine, na kojem je Bruno autor svih pjesama, a te iste godine izdaje još jedan album sa svojim Bruno Mičetić triom pod nazivom Beauty of your Soul. Utemeljitelj je i osnivač projekta Rab Jazz Festivala, koji se održava od 2016., a naredne godine Bruno Mičetić Sekstet održao je koncert Beauty Of Your Soul u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, nakon kojeg je snimio CD i DVD live izdanja za izdavačku kuću Dallas Records.

Bruno Mičetić nakon koncerta u Lisinskom ostvaruje suradnju s hrvatskom glumicom Renatom Sabljak te održava nekolicinu koncerata u Hrvatskoj, a 2019. objavljuje i album Capturing the moment te s istim održava koncerte u HNK Ivana Pl. Zajca u Rijeci te na brojnim manifestacijama i festivalima u Hrvatskoj i šire. Prošle godine Bruno objavljuje još jedan studijski album Out of the shadow u izdanju Dallas Recordsa, koji je promoviran na Festu Jazza Koprivnica, Jazzica festu u Bjelovaru, jazz večerima u Postojni, Omišu, Zagrebu, Vukovaru te drugim festivalima.

Ove godine Bruno Mičetić pokrenuo je i jedinstveni ciklus koncerata Melodije nacionalnih parkova, koji je započeo koncertom u Nacionalnom Parku Risnjak uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranske županije i Nacionalnog parka Risnjak. Bruno također tijekom godina ostvaruje suradnje i s pop izvođačima kao npr. Zrinkom Tutićem, Rajkom Dujmićem, Terezom Kesovijom, Renatom Sabljak, Ervinom Baučićem i drugima.

Diskografija:
2012. Keops - Keops
2012. BM Trio - Phantoms Whisper
2014. Milan Petrović Quartet - Dates
2015. Fat Manager - The Hood Fellas
2016. Keops - Lice sudbine
2016. BM Sekstet - Beauty Of Your Soul
2017. BM Sekstet - Beauty Of Your Soul – Live at Lisinski
2019. BM Quintet - Capturing the moment
2020. BM Quintet - Out of the shadow

Video redatelj: Goran Berović
Audio produkcija: Nenad Zubak
Asistent audio producenta: Mario Rašić
Moderator: Zvonimir Bučević - Buč


Facebook:
https://www.facebook.com/miceticbruno

Instagram:
https://www.instagram.com/brunomicetic

Youtube:
Bruno Mičetić Youtube kanal
https://www.youtube.com/user/456nomercy/featured

Bruno Mičetić quintet - Melodies of national parks - Jazz in the heart of the forest kingdom
https://www.youtube.com/watch?v=XI9QmxUskZU

Bruno Mičetić Quintet - Magic of The Red Land
https://www.youtube.com/watch?v=Vw_rmvwzSsc

Bruno Mičetić - Blues for PG
https://www.youtube.com/watch?v=dPmFuNRm-UQ