HGU stream sessions: 14.11.2022. - Mićo & Mačke Datum objave: 12.11.2022.

HGU stream sessions: 14.11.2022. - Mićo & Mačke

Pozivamo vas da 14.11.2022. pratite naš novi HGU STREAM SESSIONS uz goste, bend Mićo & Mačke, u 18:30 sati

U suradnji s Ministarstvom kulture i medija i HUZIP-om, nastavljamo s live stream koncertima koji se emitiraju na YouTube kanalu HGU-a https://www.youtube.com/cromusiciansunion, i dijele preko Facebooka i drugih društvenih mreža.

Grupa Mačke započela je s radom krajem 1989. godine, da bi na poziv Krešimira Blaževića sudjelovala u projektu Blue Moon tadašnje zagrebačke rockabilly scene, snimivši dvije pjesme u studiju Zorana Haraminčića: "Crvena Kristina" i "Djevojke". Album "Blue Moon" izašao je 1990. u izdanju Jugotona (Croatia Records), a na albumu se nalaze i drugi izvođači (Rockin' kids, Fantomi, Greaseballs, Moonlight cats). Krajem 1990. grupa započinje snimanje samostalnog albuma "Dugo i polako" koji izlazi u veljači 1991. za izdavača Orfej-HRT. Pjesma "Crvena Kristina" bila je u eteru mnogih radio stanica, a snimljen je i video u režiji Mladena Cesarca. Na albumu, u Mačkama su svirali: Miroslav Mićo Vujaklija, Libert Smiljan, Branko Trajkov Trak i Davor Trošelj Pauk. Na albumu surađuju i s Dubravkom Jakušom (gitara), a sax i brass dionice odsvirao je Marko Križan, koji je sudjelovao i svirao i na drugim albumima, kao i na nastupima uživo. Producent albuma bio je Tihomir Preradović.

1993. izlazi novi album "Mačke" u izdanju Orfeja, ali ratne godine čine svoje. Imali su dosta nastupa na Ruby Tuesday koji se održavao u Saloonu, po mnogim zagrebačkim klubovima, a i šire. Bend ponovo ulazi u studio 2008. i radi na novom materijalu, tako da 2011. izlazi dvostruki CD "Rock'n'roll lektira" na kojem se nalaze nove skladbe, te izbor sa prethodna dva albuma. Album izlazi u izdanju Chansonfesta urednika Hrvoja Markulja. Nove pjesme našle su se u eteru mnogih radio stanica, tako da je to bio dodatni poticaj za snimanje sljedećeg albuma "Iz druge perspektive" koji izlazi 2013., također pod etiketom Chansonfesta. Producent albuma "Rock'n'roll lektira" bio je Zoran Haraminčić, a producent albuma "Iz duge perspektive" Jura Havidić. Na albumu "Rock'n'roll lektira" svirali su s Mačkama: Marko Križan sax&klavijature, Neven Mijač usna harmonika, Eduard Matešić Jimmy gitara, a Vlatko Peić (gitara) bio je član benda. 2012. umjesto Vlatka u bend dolazi klavijaturista Jurica Leikauff, koji je s Mačkama snimio već tri albuma.

Facebook event - klikni na link
Direktni YouTube link - klikni na link


OBAVIJEST: ukoliko želite biti dio publike na streamanju koncerta, pošaljite mail s imenom i prezimenom - radi rezervacije mjesta na e-mail adresu hgu.sessions@hgu.hr, uz Naslov/Subject: 14.11.2022. Mićo & Mačke.

U publici može biti do 15 ljudi, pa tko bude najbrži - imat će svoje rezervirano mjesto.
Adresa studija je Ivana Broza 8a, Zagreb 10000 - prizemlje. Koncert je najavljen za 18:30h, pa vas molimo da dođete najkasnije 15 minuta prije samog početka.


2016. odlučili su snimiti live album u kultnom zagrebačkom klubu Route 66 u kojem su puno nastupali. Logična posljedica izlazak je albuma Mićo & Mačke "Live At Route 66" (Chansonfest). Na ovom albumu upotpunjuju zvučnu sliku benda s brass sekcijom koju čine Ivica Premelč sax, i Zvonimir Bajević truba. Na albumu i na nastupima bas i kontrabas svirao je Dubravko Vorih, a današnji basista Darko Gulić Gula svirao je gitaru. U periodu od 2016. do 2020. snimili su i mnoge singlove, tako da 2021. izlazi novi album "U momentu", u izdanju Chansonfesta. Pjesme s albuma ponovo su se našle u eteru mnogih radio postaja Hrvatske i zemalja regije. Pjesma "Ljepota, radost i muzika" izašla je i na kompilacijskom albumu američkog izdavača Shapeshift Records Austin Texas, uz 23 benda iz cijelog svijeta.

Bend trenutno djeluje u sastavu: Miroslav Mićo Vujaklija - vokal, gitara, autor glazbe; Darko Gulić Gula - bas gitara; Jurica Leikauff - klavijature; Anita Gossain - vokal, sax; Davor Trošelj Pauk - bubanj; Ivica Premelč - sax i Zvonimir Bajević - truba. Za live stream nastup morali su zamijeniti neke članove zbog opravdanih razloga, pa će na bubnju zasvirati Darko Andročec Neš (Be sharp band), a po crno bijelim tipkama prebirati će Jurica Hotko (Greenhouse Blues Band).


Facebook:
https://www.facebook.com/mackeband

YouTube:
Od nastupa na televiziji izdvajamo emisiju GARAŽA, na linku
https://www.youtube.com/watch?v=Wl8RnW11GKI

MAČKE - Crvena Kristina (OFFICIAL VIDEO)
https://www.youtube.com/watch?v=pSmzrJ2eoF4


HGU Stream Sessions 2022 - produkcijski tim:
Audio produkcija: Nenad Zubak i Mario Rašić
Video produkcija: Goran Berović
Design vizuala: Vedran Baotić/Sunset Strip Studio
Izvršni producent: Zvonimir Bučević - Buč/HGU Podružnica 1 Zagreb