HGU stream sessions: 15.12.2022. - BluVinil Datum objave: 15.12.2022.

HGU stream sessions: 15.12.2022. - BluVinil

Kreće novi HGU stream sessions, 15.12.2022. uz bend BluVinil, u 19:30 sati

U suradnji s Ministarstvom kulture i medija i HUZIP-om, nastavljamo s live stream koncertima koji se emitiraju na YouTube kanalu HGU-a https://www.youtube.com/cromusiciansunion, i dijele preko Facebooka i drugih društvenih mreža.

15.12.2022. u 19.30 sati, gostuje bend BluVinil!

Facebook event - klikni ovdje

YouTube direktni link - klikni ovdje


Sastav BluVinil osnovan je 2017., a iste godine potpisuju ugovor s izdavačkom kućom Dallas Records i objavljuju prvi samostalni singl "Mili brat". Tijekom 2018. i 2019. bend objavljuje dodatna četiri single - "Julija", "Helena", "Moderna" i "Sigurna u nas". Značajnije pojavljivanje na glazbenoj sceni započinje krajem 2020. objavljivanjem singla "Apaši". Ta pjesma postaje prvi singl koji se popeo unutar najemitiranijih 40 pjesama na hrvatskoj radijskoj ljestvici. Početkom listopada 2020. BluVinil objavljuje debitantski studijski album pod nazivom Apaši. Do kraja godine bend osvaja dvije nominacije na trećem izdanju Rock&Off nagrada, u kategorijama za najboljeg debitanta i pjesmu godine. Članovi sastava su: Matej Nakić vokal, Bruno Jakelić bas gitara, Ante Lovrić bubnjevi, i Marko Jurin gitara.

BluVinil ne čeka dugo s objavom novog materijala, pa tako u svibnju 2021. izlazi pjesma ‘’Heroji’’ kao dodatni materijal prije sezone nastupanja. Tako ljeto donosi konkretnije prilike, a većina nastupa je na glazbenim festivalima, te kao predgrupa većim izvođačima, a do kraja godine bend sakuplja solidni broj svirki. U jesen izlazi novi singl ‘’U predgrađu’’ koji donosi drugačiju tematiku u bend. Velikim prosinačkim koncertom u Šibeniku BluVinil potvrđuje status glavne uzdanice rodnoga grada. U međuvremenu objavljuju izolirani YouTube singl “Ako nema te”, prepjev pjesme “If I ain’t got you”, američke pop pjevačice Alicie Keys, čiji je video spot sastavljen od kadrova iz emisije snimane na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, u kojoj su sudjelovali članovi benda BluVinil.

Početkom 2022. bend ulazi u studio s ozbiljnom idejom snimanja drugog albuma. Uz već objavljene “U predgrađu” i “Heroji”, do konačnog izdavanja albuma BluVinil je u proljeće objavio novi singl pod nazivom “Zasjeda” koji poprima svježiju estetiku koja će ih pratiti do današnjih dana, a u jesen su kao najavni singl albuma predstavili pjesmu “Boris B”. Intrigantni naslov albuma “Zna li itko tajnu srca?” bolje opisuje ostatak pjesama s albuma nego do tad objavljeni singlovi, a konačni produkt popraćen je jako dobrim recenzijama renomiranih hrvatskih glazbenih kritičara. BluVinil je ove godine imao bitnijih nastupa, ovog puta i izvan granica države. S obzirom da je bend i prošle godine nastupio kao predgrupa grupi Silente, BluVinil je za dubrovčane bio logičan izbor za bend koji će im zagrijati atmosferu u beogradskom Domu omladine. Po izlasku drugog studijskog albuma, BluVinil organizira dvije promo svirke u “svojim” glavnim gradovima, u Šibeniku nekoliko dana nakon objave, a potom u kultnom zagrebačkom klubu SAX! na početku prosinca, te oba bivaju prilično uspješna i popraćena ovacijama i oduševljenjem sad već definiranije publike. Tu su još veći nastupi u Splitu na StArt festivalu kao gostujući izvođač, zadarski Advent i gostovanje u HGU Stream Sessionsima.


OBAVIJEST: ukoliko želite biti dio publike na streamanju koncerta, pošaljite mail s imenom i prezimenom - radi rezervacije mjesta, na e-mail adresu hgu.sessions@hgu.hr, uz Naslov/Subject: 15.12.2022. BluVinil.

U publici može biti do 15 ljudi, pa tko bude najbrži - imat će svoje rezervirano mjesto.
Adresa studija je Ivana Broza 8a, 10000 Zagreb - prizemlje. Koncert je najavljen za 19:30h, pa vas molimo da dođete najkasnije 15 minuta prije samog početka.


Facebook:
https://www.facebook.com/bluvinil

Instagram:
https://www.instagram.com/bluvinil_official

YouTube:
BluVinil - Apaši (Official Video)
https://youtu.be/wmNre4ii-UE

BluVinil - Heroji (Official Music Video)
https://youtu.be/JCduTZRtTb0

BluVinil - Boris B (Official Video)
https://youtu.be/RE7aEjJJPpc

BluVinil - U predgrađu (Official Music Video)
https://youtu.be/_8WNJabfl5s

BluVinil - Zasjeda (Official Music Video)
https://youtu.be/HdFtsPTeTP8


HGU Stream Sessions 2022 - produkcijski tim:
Audio produkcija: Nenad Zubak i Mario Rašić
Video produkcija: Goran Berović
Design vizuala: Vedran Baotić/Sunset Strip Studio
Izvršni producent: Zvonimir Bučević - Buč/HGU Podružnica 1 Zagreb