HGU stream sessions: 2.11.2022. - Dementronomes Datum objave: 31.10.2022.

HGU stream sessions: 2.11.2022. - Dementronomes

HGU stream sessions su koncerti i glazbene radionice u digitalnom online formatu, u kojem 2.11.2022. ugošćujemo Dementronomes, točno u 19:30 sati

U suradnji s Ministarstvom kulture i medija i HUZIP-om, nastavljamo s live stream koncertima koji se emitiraju na YouTube kanalu HGU-a https://www.youtube.com/cromusiciansunion, i dijele preko Facebooka i drugih društvenih mreža.

Naš idući glazbeni gost je sastav iz Zagreba – Dementronomes. Sastav Dementronomes okupio se 2011. godine u minimalnoj postavi koja je do danas narasla na osam ljudi (trenutno 7). U međuvremenu je kroz bend prošlo mnoštvo prijatelja i kolega te različitih instrumenata. Osnovna motivacija bila je sviranje i stvaranje glazbe koja svoje korijene vuče u funku, soulu, bluesu i jazzu. Od 2012. do danas svirali su diljem Hrvatske te na Nišville Jazz Festivalu. 2016. objavljuju prvi album "Žurkadelik" ,na kojem se uz 7 autorskih stvari nalazi i pjesma "Mali Crni Brat" na kojoj je gostovala Zdenka Kovačiček. Tokom 2017. bend je domaćin programa Džemencija u zagrebačkom klubu Sax, u sklopu kojeg su pozornicu dijelili s glazbenicima poput Tihomira Popa Asanovića, Zdenke Kovačiček, Davora Rodika, itd... Nakon kraće pauze u radu 2018., ponovo se okupljaju krajem 2021. te trenutno rade na novom albumu.

Facebook event direktni link - kliknite ovdje

YouTube direktni link - kliknite ovdje

Trenutna postava benda je: Nikolina Kovačević – vokal, Marko Gudelj – saksofon, Lujo Parežanin – saksofon, Vedran Vojnović – trb(uh), Mate Picukarić – gitara, Marino Vinja – bas i Petar Cvahte – drm(eš).


NOVOST: ukoliko želite biti dio publike na streamanju koncerta, pošaljite mail s imenom i prezimenom - radi rezervacije mjesta na e-mail adresu hgu.sessions@hgu.hr, uz Naslov/Subject: 2.11.2022. Dementronomes.

U publici može biti do 15 ljudi, pa tko bude najbrži - imat će svoje rezervirano mjesto.
Adresa studija je Ivana Broza 8a, Zagreb 10000 - prizemlje.
Koncert je najavljen za 19:30h, pa vas molimo da dođete najkasnije 15 minuta prije samog početka.


Facebook:

https://www.facebook.com/DemeNtronomes

Instagram:
https://www.instagram.com/dementronomes

SoundCloud:
https://soundcloud.com/dementronomes

YouTube:
https://www.youtube.com/user/dementronomes

Dementronomes feat. Zdenka Kovačiček - Mali crni brat
https://youtu.be/0d2cVc1Y-vE

 


HGU Stream Sessions 2022 - produkcijski tim:
Audio produkcija: Nenad Zubak i Mario Rašić
Video produkcija: Goran Berović
Design vizuala: Vedran Baotić/Sunset Strip Studio
Izvršni producent: Zvonimir Bučević - Buč/HGU Podružnica 1 Zagreb