HGU stream sessions: 24.11.2022. - Mirna Škrgatić & Band Datum objave: 21.11.2022.

HGU stream sessions: 24.11.2022. - Mirna Škrgatić & Band

Koncerti i glazbene radionice u digitalnom online formatu, HGU stream sessions, 24.11.2022. ugostit će Mirnu Škrgatić & Band, u 19:00 sati

U suradnji s Ministarstvom kulture i medija i HUZIP-om, nastavljamo s live stream koncertima koji se emitiraju na YouTube kanalu HGU-a https://www.youtube.com/cromusiciansunion, i dijele preko Facebooka i drugih društvenih mreža.

Mirna Škrgatić kantautorica je pop/rock glazbenog izričaja. Od ranog djetinjstva počinje se izražavati glazbom - 1996. upisuje glazbenu školu za klavir i priključuje se dječjem zboru. Prvi samostalni vokalni nastup, uz pratnju benda i zbora, ostvaruje na dječjem festivalu "Vruće ljeto" 2002. u Crikvenici.

U ranoj mladosti pjeva i piše autorske pjesme u nekoliko glazbenih sastava. Nakon završene opće gimnazije, upisuje studij informatike i priključuje se riječkom zboru Putokazi. U razdoblju od 2013. do 2019. pjeva u sastavu kućnog benda na jam sessionima u riječkom klubu Tunel. 2015. počinje pjevati prateći vokal u riječkom electro - pop sastavu Quasarr, a 2016. priključuje se kao glavni vokal riječkom country sastavu Crooks & Straights, s kojim nastupa na festivalima u Austriji, Švicarskoj i Norveškoj do 2017. kada se odlučuje na samostalni autorski rad. 2017. objavljuje svoj prvi autorski singl „Tvoja laž“ i nastupa u završnici Karlovačko Rock Off festivala. Nakon niza uspješnih singlova, 27. rujna 2019. objavljuje album prvijenac "Snovi", u izdanju izdavačke kuće Menart.

13. rujna 2021. objavljuje svoj drugi studijski album "Posljednji trend", u izdanju diskografske kuće Croatia Records, za koju je potpisala ugovor 2020. godine. Prva dva studijska albuma rezultat su rada s producentom Markom Mrakovčićem. Trenutno radi na pjesmama za treći studijski album, u suradnji s producentom Tomislavom Franjom Šuškom, a aktualni singl “Ostani tu” najavljuje glazbeni zaokret na novom albumu.

2019. ostvaruje suradnju s riječkim electro - pop sastavom Atmospheric, u obradi hita grupe Xenia iz 80-ih - "Iznenadi me", kao gostujući vokal., a 2021. objavljuje duet "Draga moja" feat. Ivana Kindl. 2022. gostuje na albumu “Ljubav, ne strah” Alena Kraljića Kralje, kao vokalist i koautor teksta na pjesmi “Pronađi me”.

U Mirninom pratećem bendu sviraju: Mirjana Mičetić Zubak - klavijature, Martin Šac - gitara, Filip Lusavec - bubnjevi, i Petar Stojko - bas gitara.

Facebook event - klikni na link

Direktni YouTube link - klikni ovdje


OBAVIJEST: ukoliko želite biti dio publike na streamanju koncerta, pošaljite mail s imenom i prezimenom - radi rezervacije mjesta na e-mail adresu hgu.sessions@hgu.hr, uz Naslov/Subject: 24.11.2022. Mirna Škrgatić & Band.

U publici može biti do 15 ljudi, pa tko bude najbrži - imat će svoje rezervirano mjesto.
Adresa studija je Ivana Broza 8a, Zagreb 10000 - prizemlje. Koncert je najavljen za 19:00h, pa vas molimo da dođete najkasnije 15 minuta prije samog početka.


Facebook:

https://www.facebook.com/mirnaskrgatic

Instagram:
https://www.instagram.com/mirnaskrgatic

YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UC8rABMQtpUCTyD8YDzyuIcw/featured


HGU Stream Sessions 2022 - produkcijski tim:
Audio produkcija: Nenad Zubak i Mario Rašić
Video produkcija: Goran Berović
Design vizuala: Vedran Baotić/Sunset Strip Studio
Izvršni producent: Zvonimir Bučević - Buč/HGU Podružnica 1 Zagreb