HGU stream sessions: 27.5.2021. - Maja Posavec & Band Datum objave: 26.05.2021.

HGU stream sessions: 27.5.2021. - Maja Posavec & Band

Pridružite nam se 27.5.2021. u HGU STREAM SESSIONS kada nastupaju Maja Posavec & Band u 17 sati.

U suradnji s Ministarstvom kulture i medija, iz domene radionica i koncerata uživo pred publikom, prebacili smo se u digitalni online format, sve popularniji live stream, koji će se emitirali putem našeg YouTube kanala, i dijeliti preko Facebooka i drugih društvenih mreža na internetu.

Uvijek originalna i posebna glazbenica i glumica Maja Posavec predstavlja studijski album "Bye bye Saturn". Album je nastajao tri godine, a publika ga je imala priliku okusiti singlovima "Trnoružica", "Biljke", i "Daleko od nas".

"Neke pjesme su već postojale a neke su nastale tek nedavno, kao npr. pjesma 'Sretna'. Negdje oko Božića sam preslušavala raf mix albuma i nedostajala mi je jedna sretna pjesma, pa sam na vlastiti zahtjev napisala pjesmu za koju sam smatrala da nedostaje na albumu. Dvije pjesme - 'Ariel' i 'Biljke', dio su mog kazališnog života, a prva je pjesma Daria Marušića iz predstave 'Oluja' kazališta Ulysses. Znala sam da ću jednog dana tu pjesmu snimiti, i evo je kao uvod u sam album. Druga je 'Biljke' koja je nastala u toku rada na predstavi "Bilo bi šteta da biljke krepaju" KunstTeatra, i tekst sam napisala zajedno s autorom drame Ivorom Martinićem" - ispričala je Maja.

Izlazak albuma prati objava istoimenog singla "Bye bye Saturn" koja je dio nagrađivanog filma "Krhko" Tomislava Šobana u kojem je Maja utjelovila ulogu protagonistice Alme: "Snimili smo ju Ivan Kapec na bariton gitari i ja. Htjeli smo dobiti svemirsko putovanje zvukom, koje postaje intimno. Za mene je ta pjesma istovremeno i meditativna i katarzična jer se radi o uvidu da je dobro postojano u Svemiru za svakog ponaosob.Spoznaja da iako znamo malo,u pravom trenutku znamo dovoljno. Možda su to sve velike riječi, možda je to samo ljubavna pjesma sa zalaskom Sunca." Dio pjesama na albumu inspiriran je raznim pop izvođačima poput Doris Dragović, Anne Oxe i njihovim festivalski nastupima, a zanimljivost je i da se na albumu nalazi i jedna cover pjesma - riječ je o pjesmi "Piši mi" grupe Magazin koju je Maja prepjevala u "Laži i meni", a dio teksta jedne druge pjesme grupe Magazin iskoristila je u pjesmi "Avion": "To je dio mog kulturalnog nasljeđa, dio mog odrastanja. Moj glazbeni ukus se izmijenio od tada, ali moje emotivno tijelo je i dalje vezano za to razdoblje i ja mu se u svojoj glazbi vraćam i nanovo ga stvaram iz današnjeg mjesta."

S Majom su na albumu surađivali stalni suradnici i prijatelji Tomislav Labaš i Ivan Kapec, te kolege i aranžeri: Saša Jungić, Nenad Kovačić, Franjo Klinar, Marino Vinja, Damir Mihaljević, Silvio Bočić, Jurica Štelma, Berko Muratović, Dean Melki, Matej Milošev i Ivana Starčević. Dizajn albuma izradio je Plac studio, a sve fotografije potpisuje Vesna Zednik. Album "Bye bye Saturn" dostupan je putem svih digitalnih servisa.

Maja Posavec službeni FB profil

Maja Posavec službeni IG profil

Četvrtak, 27. svibnja 2021. od 17:00h, nastup uživo održat će Maja Posavec & Band u sastavu:

Maja Posavec - glas i gitara
Ivan Kapec - bariton gitara
Mario Bočić – saksofon
Jurica Štelma – kontrabas
Borko Rupena - bubnjevi

LINK ZA FACEBOOK EVENT

DIREKTAN YT LINK ZA EVENTVideo redatelj: Goran Berović
Audio produkcija: Mario Rašić
Moderator: Zvonimir Bučević - Buč