HITNO! Upitnik HGU-a COVID-19 za profesionalne glazbenike Datum objave: 20.03.2020.

HITNO! Upitnik HGU-a COVID-19 za profesionalne glazbenike

Molimo vas da hitno ispunite upitnik u nastavku članka.

Poštovane kolegice i kolege, u komunikaciji s Ministricom kulture pokušavamo u ova zbilja komplicirana vremena uspostaviti neke održive modele pomoći svima iz naše baze članova koji su zbog korona virusa morali otkazati svoje već dogovorene koncerte, i svima kojima su zbog više sile propali već dogovoreni ili ugovoreni angažmani te su u ovom trenutku financijski egzistencijalno ugroženi.

LINK NA UPITNIK


Osim nekih mjera koje će Vlada uvesti za sve djelatnosti, poput odgode plaćanja doprinosa, PDV-a i sl., pokušavamo iznaći način i modele izravne pomoći našim članovima koji su se zbog ove više sile našli u ozbiljnom financijskom problemu. To se, uz glazbenike, odnosi i na sve one naš članove koji su vezani uz glazbenu djelatnost, od ton majstora, majstora rasvjete do scenskih tehničara.

Da bi se uopće mogao uspostaviti jedan takav sustav u kojem bi od države mogli očekivati neku pomoć, bitno nam je prikupiti konkretne podatke, prvenstveno je li vam glazba jedini izvor prihoda, i da li vam je u ovom času financijska pomoć potrebna. 

ZATO JOŠ JEDNOM MOLIMO DA ODGOVORITE NA UPITNIK!

Svi podaci koje ćemo prikupiti u anketi smatrat će se poslovnom tajnom, i s njima će biti upoznat minimalan broj ljudi nužan da bi se realizirala pomoć.