In memoriam - Angelo Tarticchio (1950. - 2017.) Datum objave: 14.11.2017.

In memoriam - Angelo Tarticchio (1950. - 2017.)

U tuzi javljamo da je poznati istarski pjevač, skladatelj, nekadašnji voditelj i glazbeni urednik Hrvatskog radija Pazin Angelo Tarticchio preminuo u Puli. 

Zaljubljenik u glazbu, njome se počeo baviti kasnih 60-ih godina, kao mladi bubnjar i bas-gitarist, ali i kao kompozitor. Njegove su pjesme izvodili mnogi izvođači, a njegovu veliku želju da postane autor ostvarila mu je Lidija Percan izvedbom pjesme "Dojdi u Pulu",a koja je snimljena 1970. godine.

Angelo Tarticchio nastupao je na brojnim festivalima diljem zemlje od kojih su najistaknutiji MIK – Melodije Istre i Kvarnera, Zagrebfest te Splitski festival. Dobitnik je i više festivalskih nagrada, a surađivao je sa istaknutim skladateljima i tektopiscima. Snimio je brojne duete, a osim u svojoj Istri i Hrvatskoj nastupao je i u inozemstvu.
Iza sebe je ostavio brojne kompozicije, a među njegovim najistaknutijim pjesmama su „Andemo in Barca", "U ime ljubavi", "In vino veritas", "Europa", "Ljubav u dvoje" i brojne druge.
Angelo Tarticchio bio je plemenit čovjek, idealist, ali prije svega veliki humanist što je potvrđivao nastupima na brojnim humanitarnim koncertima.

Posljednji ispraćaj Angela Tarticchia biti će u utorak, 14. studenog, u 15 sati na Gradskom groblju u Puli.

Počivao u miru.