In memoriam - Ante Perković Datum objave: 06.03.2017.

In memoriam - Ante Perković

Nakon kratke i teške bolesti u 44. godini života preminuo je poznati rock kritičar, glazbenik, novinar i publicist Ante Perković.

Glazbenu karijeru je započeo u sastavu Djeca, da bi nakon dva objavljena albuma sa sastavom 2007. objavio svoj prvi samostalni album - 'Svi me vole dok me ne upoznaju'.
Objavio nekoliko knjiga - biografiju sastava Pips Chips & Videoclips 'Dugi vikend u zemlji čudesa', dvije zbirke tekstova (kolumni Slijepi putnik i blogova 365)' i vodič kroz rodni grad 'Volite li Zadar?'. 

Svojim je djelima često izazivao pažnju javnosti. Proteklih godina aktivno je surađivao s Borutom Šeparovićem na predstavama Montažstroja. Krajem 2014. napisao je knjigu o pjesmama Darka Rundeka, a posebno je ponosan na svoj rad na Trećem programu Hrvatskog radija. Paralelno uz sve nabrojano, predavao je novinarstvo u edukacijskom programu udruge Kurziv, a njegov nemirni duh odveo ga je na pozornicu i kao kantautora.

Pisao je povremeno za Jutarnji list, časopise Homo volans i Nomad, a vodio je i online dnevnik na internetskom portalu monitor.hr.
Svoj posljednji album 'Duplo dno' objavio je 2009. godine.

Posljednji ispraćaj Ante Perkovića bit će u petak, 10.3.2017. godine u 16:00 sati na Gradskom groblju Zadar.

Komemoracija će biti u ponedjeljak 13.3.2017.
19:00 sati - ZKM, Teslina 7, Zagreb.

Počivao u miru.

Tekst preuzet s portala Jutarnji.hr i Tportal.hr