In memoriam - Bojan Beladović Datum objave: 24.01.2018.

In memoriam - Bojan Beladović

Splitski glazbenik Bojan Beladović preminuo je u subotu u 63. godini nakon teške bolesti. Bio je gitarist grupa More, Otprilike ovako i Kineski zid, a radio je i kao dugogodišnji tonmajstor u splitskom kazalištu lutaka.

Od dragog kolege dirljivom se objavom na Facebooku oprostio nekadašnji član grupe Daleka obala Boris Hrepić Hrepa:

- Evo čua sam da je tiho, kao što je i živia, umra Bojan Beladović, nekadašnji gitarista grupa More, Otprilike ovako i Dinovog benda, te dugogodišnji tonac u splitskom kazalištu lutaka. Moj prvi blues koncert u životu bija je tamo negdi 1980. u fronti Gripe, i svira je Bojan s tadašnjim blues bandom, izvodili su Claptona i J.J. Calea.

Da je neki zalutali stranac banija na taj koncert pomislia bi da je to neka tajna klupska svirka Eric Claptona i benda, jer je Bojan frapantno sličija, svira i piva kao Clapton. Bija sam prije dvadesetak godina par puta do njega doma, na kućnom studiju snima bi razne blues obrade, Claptona, Calea i njihove i njegove uzore uglavnom, nagovara san ga da snimi solo album, al on je skromno odmahiva rukom, da to on za svoj gušt snima. Počivaj u miru Claptone moje mladosti.', napisao je Hrepić.

------
Vijest preuzeta s portala Jutarnji.hr