In memoriam: Boris Kosović (1979. - 2018.) Datum objave: 21.09.2018.

In memoriam: Boris Kosović (1979. - 2018.)

Poštovane kolege i prijatelji, obavještavamo Vas da nas je 20. rujna 2018. godine, nakon duge i teške bolesti napustio član HGU, pjevač i gitarist dubrovačke grupe "Gruhak", Boris Kosović.

Gruhak su po kontinuitetu jedan od najdugovječnijih dubrovačkih bendova. Još od vremena kada im je ime nosilo sufiks Blues Band, Gruhak su bend za narod, ljudi ih vole slušati, a oni još više vole svirati. Kako sami kažu, nema tu neke velike filozofije, zna se što je rock i kako se on treba svirati, samo je jedan način - ravno iz srca i pravo u glavu!

Naravno, osobnost je uvijek tražena stavka kod svakog glazbenika, a njima je sigurno ne nedostaje. Kao ni predanosti konačnom cilju - rokanju. "For Those Who About To Rock, I Salute You" parafrazirao je AC/DC klasik Jack Black u filmu "School Of Rock". Svoju rock školu, Gruhaci su odavno završili.

Ovi majstori zanata u preko 20 godina postojanja su u različitim postavama odsvirali veliki broj koncerata, a svi koji su svjedočili njihovoj r'n'r svetkovini složit će se: žive svirke su onaj sastojak koji su najvjerniji definirali Gruhake. Kada sviraju, bolje rečeno kada "rokaju", isporučuju svoj zvuk bez ikakvog zatezanja ili kalkulacija. Zato im se zna dogoditi da ne znaju stati dok ne iscrpe zadnji atom energije, pa zna nestati i koja kila. Temeljem prikupljenog iskustva, ali i talenta Gruhaci su svirački izuzetno potkovani. No, ono što ih izdvaja iz mora preuvježbanih rock bendova jest to da se na bini nikada ne boje kontrolirane buke, malo gitarskog feedbacka ili koječega što tamo gore može poći "krivo" jer znaju da je nepredvidivost ono što čini rock'n'roll toliko uzbudljivim.

Boris se posebno isticao svojom karizmom, te je kvalitetnim izvedbama oduševljavao publiku i prenosio im iskrene emocije na koncertima diljem Hrvatske, Europe i S.A.D.

Posljednji ispraćaj Borisa Kosovića bit će u subotu 22. rujna 2018. godine u 11 sati na groblju Boninovo u Dubrovniku.
Počivao u miru, dragi Borise.