In memoriam: Krešimir Herceg (1935. - 2020.) Datum objave: 09.10.2020.

In memoriam: Krešimir Herceg (1935. - 2020.)

8. listopada 2020. u Zagrebu u 86. godini života, preminuo kolega Krešimir Herceg - skladatelj, glazbeni producent, diskograf i poduzetnik. Ispraćaj je u srijedu 14.10.2020., u 14h u krematoriju (velika dvorana) na Mirogoju.

Rođen je 1935. godine u Samoboru. Harmoniku i klavir učio je privatno, a diplomirao je ekonomiju. Od 1962. bavi se skladanjem zabavne vokalne i instrumentalne glazbe te jazz glazbe. Za potrebe radija, televizije i diskografske produkcije snimio je više od 100 naslova. Djela su mu često bila izvođena na festivalima popularne glazbe, posebno na festivalu „Kajkavske popevke“ u Krapini. Dobitnik je mnogih festivalskih nagrada te nagrade „Miroslav Sedak Benčić“ Hrvatskog društva skladatelja za doprinos hrvatskom jazzu s albumom Moonglow Serenade, na kojem je koautor s D. Dičićem (2005.)

Također je surađivao s glazbenicima poput Kvarteta Rucner, bandoneonista Petera Soavea i pjevačice Sally Knight.

1995. godine utemeljio je tvrtku „Oktava“, specijaliziranu za glazbenu opremu i projektiranje akustičkih rješenja tako da je dugo bio prisutan na hrvatskoj glazbenoj sceni i kao tehnički stručnjak.

Dugogodišnji je član Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatske glazbene unije. Redovito je sudjelovao na skupštinama Društva skladatelja te bio često viđen gost na priredbama, tribinama i druženjima u organizaciji HDS-a i HGU-a.

Svojim poslovnim i umjetničkim projektima bio je zaokupljen i u visokim godinama, pa i u posljednjim mjesecima života.

Informaciju o posljednjem ispraćaju Krešimira Hercega objavit ćemo naknadno.

Počivao u miru.