In memoriam - Mladen Škalec (1948. - 2020.) Datum objave: 25.02.2020.

In memoriam - Mladen Škalec (1948. - 2020.)

Napustio nas je Mladen Škalec, ugledni glazbenik i ton majstor.

Obavještavamo vas da će posljednji ispraćaj Mladena Škaleca biti na zagrebačkom Krematoriju,
u četvrtak 27.2.2020. u 12.50.


Mladen Škalec bio je glazbenik i ton-majstor (1948 - 2020). Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu. Od 1973. radi na Radio Zagrebu. Snimio glazbu za 10 cjelovečernjih filmova, a tonski obradio još pet. Realizirao snimanja i izravne prijenose brojnih glazbenih priredbi (Eurosong u Zagrebu, Porin, Dora, nastupi Placida Dominga u Splitu i Jose Carerasa u Veroni, Aida u Pekingu). Suprojektant radijskoga pogona u Domu HRT-a na Prisavlju.
Od 1993. vodi vlastitu tvrtku za tonsko snimanje i akustiku.

Svirao je električnu gitaru '60-tih godina prošlog stoljeća u popularnom zagrebačkom bendu ”Hej”,u kojem je bas gitaru svirao Davor Rocco, kasnije ugledni skladatelj kazališne i filmske glazbe.

Mladen Škalec dobitnik je šest Porina za najbolju tonsku snimku, produkciju, za najbolju snimku albuma klasične glazbe i dr., kao i brojnih nominacija za Porin. Kao tonmajstor zaslužan i za legendarne live albume iz Kulušića kao što su oni grupe Film(Film u Kulužiću-Live), Bijelog dugmeta (5. april ‘81), Leba i soli (Akustična trauma), Azre (Ravno do dna), kao i poznatog live albuma i DVD-a Parnog Valjka, snimljenog u Zagrebačkom Kazalištu Mladih - "Bez struje - Live in ZeKaeM". Za taj album, kao i za live album iz ZKM-a grupe Soulfingers - Very Live, dobitnik je Porina za najbolju snimku.
Svirao je električnu gitaru u brojnim zagrebačkim sastavima.

Počivao u miru.