In memoriam - Pero Granić Datum objave: 22.09.2017.

In memoriam - Pero Granić

Javljamo tužnu vijest da nas je u subotu, 16.09.2017. u 69. godini iznenada napustio jedan od legendi rock'n'roll-a 60-ih, osnivač, pjevač i kompozitor Mladih lavova, Pero Granić, a iza sebe je ostavio dvije odrasle kćerke, uspješne poduzetnice, i dva predivna sina od 5 godina.

Iza sebe je ostavio i bogatu rockersku karijeru u bandovima Mladi lavovi, Plavi vjesnik, Crne ptice i jedno vrijeme kao član čuvenih Mladih. Pjevao je ulogu Fabijana u hrvatskoj rock operi "Gubec beg". 70-ih i 80-ih godina Radio Velika Gorica je bila daleko najslušanija postaja u Zagrebu, a Pero je zajedno s bratom prihvatio ponudu da radi čuvenu emisiju "TOP DANCE 30". Emisija je krenula 1993. jednom tjednom, trajala je četiri sata, a u njoj su klubovi prezentirali svoj program, bile su nagradne igre i glasanje za mjesto na top listi. Prvih pet godina emisija je išla na RVG-u, a slijedećih deset na Obiteljskom radiju i ono najvažnije da je bila daleko najslušanija emisija tog žanra. S vremenom je brat Goran izašao iz emisije, a na njegovo mjesto je došao Damir Rukavina koji je s Perom radio emisiju sve do 2008. godine.

Cijeli Perin život obilježen je glazbom: pjevao je, komponirao, vodio značajne rockerske emisije na radiju i televiziji, puštao mjuzu po kazalištima, bazenima, Zagrebačkom Velesajmu, različitim eventima. Sjećamo ga se kao vrlo vedrog i duhovitog kolegu glazbenika, a pošto je fizički sličio na Mišu Kovača, jednom prilikom na koncertu su ga publici predstavili kao brata Miše Kovača koji na žalost nije mogao nastupiti. Publika je najprije negodovala, ali kada je Pero zapjevao, publika ga je nagradila spontanim velikim aplauzom, a organizatori i prijatelji  umirali od smijeha u vezi tog događaja.

Pero je uvijek bio spreman na suradnju s rockerima, vodio je s njima intervjue, puštao nove snimke, najavljivao koncerte. Nikada nećemo zaboraviti Peru Granića i njihove rockerske dane! Neka mu je vječna hvala i slava za sve što je dao hrvatskoj glazbi, posebno rockerima!

Posljednji ispracaj je danas, petak 22.9., u 14.10h iz mrtvačnice na Mirogoju.