In memoriam: Slavko Braco Kesar (23.10.1957. - 12.8.2019.) Datum objave: 15.08.2019.

In memoriam: Slavko Braco Kesar (23.10.1957. - 12.8.2019.)

U 61. godini preminuo zadnji basist riječke grupe 777

Rođen je 23.10.1957.u mjestu Gornji Bogićevci u Brodsko-posavskoj županiji. 

Bio je odličan glazbenik, vrsni basist, dobar pjevač i osoba koja je voljela glazbu i gotovo sve vezano za struju i elektroniku,od TV aparata, do elektro automobila, kamera, reportažnih kola, miksera…

Rođeni Slavonac, kao vrlo mlad zaljubio se u Kvarner gdje je živio do kraja svoga života. Prvo se doselio na Mali Lošinj gdje je bio dio stvaranja najboljih glazbenih bendova tog otoka, a devedesetih,po dolasku u Rijeku, priključuje se zadnjoj postavi jedne od najpoznatijih hrvatskih pop grupa 777.

U popularnim „sedmicama“ svira do njihovog kraja,(2000.),a kada je grupa prestala sa radom,postaje vrlo uspješan šef tehnike RI TV-a. Sa suprugom Dalidom (pjevačicom grupe 777),nakon RI TV-a, pokreće prvu kabelsku televiziju na Kastvu KABEL KANAL, koja je danas okosnica vrhunskog TV i internet signala na Kastvu, Opatiji, Bakru i Rijeci.

Braco je imao još mnoge planove i do posljednjeg se dana borio za urbanu glazbu,tehničku pristojnost, odavno je tražio od svih velikih TV kuća da moraju prijeći na HD emitiranje, kao Italija, Njemačka ili primjerica Slovenija.
Kao dugogodišnji član HGU PGŽ (od 1999.g), svojom energijom, iskustvom i znanjem dao je veliki doprinos razvoju strukovne udruge.

Braco nam nedostaje već danas i uvijek će biti dio nas i dio stvaranja bolje zabavno glazbene industrije Hrvatske.

Braco dragi, neka te anđeli čuvaju i vode kroz novi svijet…..
Posljednji ispraćaj bio je 14. kolovoza na mjesnom groblju u Kastvu.

Tekst: J.Čubrić/Kigo.hr-portal