In memoriam: Zlatko Štefanac (1959. - 2017.) Datum objave: 01.06.2017.

In memoriam: Zlatko Štefanac (1959. - 2017.)

Poštovane kolege i prijatelji, obavještavamo vas da nas je 31.5.2017. zauvijek napustio glazbenik Zlatko Štefanac.

Nova Gradiška, Staro Petrovo Selo i cijeli novogradiški kraj izgubili su još jednog velikog čovjeka, glazbenika, prijatelja, Zlatka Štefanca. Napustio nas je čovjek koji je svojim životom i radom dao svoju specifičnu, osebujnu notu društvenom životu Nove Gradiške i svoga, staropetrovoselskog kraja. Od svojih prvih mladenačkih dana kada je počeo svirati u legendarnoj grupi "Crna ruža" do svojih posljednjih trenutaka živio je za glazbu, svoju obitelj, prijatelje, zavičaj...

Bio je predsjednik i tajnik nekadašnje Podružnice Hgu Nova Gradiška, također i član Upravnog odbora HGU. Jedan je od osnivača i pokretača jedinstvene manifestacije "Novogradiško glazbeno ljeto", neumorno je kroz niz godina radio na unapređivanju ne samo ovog, sada kultnog događanja, već i sveukupnog društvenoga života. Uvijek tu, uvijek pristupačan, spreman pomoći, i naravno, uvijek u blizini razglasa, instrumenata, društvenih događanja... Tako je bilo i protekle subote u središnjoj gradskoj Ulici Slavonskih graničara kada se u jednom trenutku pridružio članovima Gradske glazbe Nova Gradiška. Otišao je tiho, iznenadio sve nas, ali sjećanje na njega će trajati. Vjerujemo da je sada na nekom, boljem mjestu i sa smiješkom gleda na sve nas.

Dragi prijatelju, u ime svih onih koji su te poznavali, poštivali te, smijali se, družili i svirali s tobom, želimo ti reći posljednje zbogom.

Posljednji ispraćaj Zlatka Štefanca bit će sutra 
2.6.2017. u 16:00 sati u Starom Petrovom Selu.

Počivao u miru Božjem!