Koncert Klape Luka iz Rijeke povodom klapskog jubileja Datum objave: 20.11.2020.

Koncert Klape Luka iz Rijeke povodom klapskog jubileja

Na spomendan Sv. Cecilije (22.11.2020.), zaštitnice svih koji se bave glazbom i pjevanjem, ženska Klapa Luka Rijeka slavi 35. obljetnicu svečanim koncertom putem live streaminga.

U nedjelju, 22. studenoga 2020. s početkom u 19.30, svečanim koncertom u riječkoj Crkvi uznesenja Bl. Djevice Marije /"Vela crikva", Assunta/, Klapa Luka održat će svečani koncert u povodu obilježavanja 35. obljetnice umjetničkog rada i djelovanja, (na spomendan sv. Cecilije, zaštitnice glazbenika i pjevača).

Prigoda je to i za proslavu još jedne u nizu nagrada tijekom bogate karijere, a to je netom uručena Godišnja nagrada Primorsko-goranske županije za izniman doprinos na očuvanju, zaštiti i promicanju glazbene baštine jadranskoga podneblja, u povodu obilježavanja 35. obljetnice klapskoga djelovanja.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom HGU PGŽ i HUZIP-a, uz svesrdnu potporu Župe uznesenja BDM i vlč. Sanjina Francetića, a zbog Covid-19 i aktualnih epidemioloških uputa, i bez nazočnosti publike, pa će se koncert izravno prenositi putem YouTube kanala HGU na poveznici:

https://www.youtube.com/c/CroMusiciansUnion

Biografija Klape Luka iz Rijeke
Popis nagrada
Popis glazbenih suradnji

TEKST: J.Čubrić

FOTO: R.Kalčić