Koncertna revija dobitnika Nagrade Status 2022. - Zagreb 23.3.2023. Datum objave: 19.03.2023.

Koncertna revija dobitnika Nagrade Status 2022. - Zagreb 23.3.2023.

Najbolji hrvatski instrumentalisti, dobitnici Nagrade Status 2022, predstavit će se zagrebačkoj publici na revijalnom koncertu 23. ožujka, u četvrtak od 20:30 sati, u atraktivnom prostoru malog pogona Tvornice. ULAZ JE BESPLATAN.

Publika će moći uživati u izvedbama mnogih glazbenih stilova: funka, moderne tamburaške glazbe, jazz fusiona, rocka, i ambijentalne glazbe. Nakon uspješnih koncerata ove vrste održavanih svake godine od 2015. do danas - u Zagrebu, Osijeku, Puli, Šibeniku i Splitu, ovogodišnja revija dobitnika Nagrade Status održat će se ponovo u Zagrebu.

Ideja revije je da popularizira samu Nagradu Status, i da predstavi njezine dobitnike u pravom koncertnom okruženju, s programom koji se ne svodi na jednu pjesmu - kako je to običaj na samoj dodjeli nagrade, i na taj način dodatno istakne umjetnički potencijal i kvalitetu instrumentalista koji su osvojili Status.


VOODOO RAMBLE

Mario Klarić bubnjevi, Nino Krznar bas gitara, Boris Dugi - Novački Zamba vokal i gitara, Siniša Drobnjak gitara

Voodoo Ramble je "novo" ime na hrvatskoj glazbenoj sceni. Blues rock sastav koji se predstavlja svojim albumima "Home" i "That's why". Albumi su isključivo autorski blues rock s pjesama na engleskom jeziku, za koje je glazbu i tekst napravio gitarist, vokal i frontmen Boris Dugi - Novački Zamba. Bend VOODOO RAMBLE je već dobro poznat u domaćim blues krugovima - kao pobjednik "5th Croatian Blues Challengea" u Puli 2013. godine te kao hrvatski predstavnik na najvećem svjetskom blues natjecanju "International Blues Challengeu" u Memphisu, 2014. godine.

http://www.voodooramble.com

https://www.facebook.com/voramble

https://www.youtube.com/@voodooramble7447/featured

CHUI
Vojkan Jocić saksofon, Toni Starešinić klavijature, Konrad Lovrenčić bas gitara, Ivan Levačić bubnjevi

Chui su mladi hrvatski kvartet koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji sa jazzom, elektronikom i rock’n’roll beskompromisnim pristupom već sa prvim albumom ("Chui" Dancing Bear 2012.) osigurao je Chuievcima kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni.

https://chuiovuglazbu.com

https://www.facebook.com/chuiovuglazbu

https://www.youtube.com/@ChuithebandTV/featured

DENIS KOZLICA solo gitara
Denis Kozlica je skladatelj i gitarist iz Zagreba koji je svoj glazbeni put započeo sa 12 godina. Zaluđen glazbom Jimija Hendrixa i Joea Satrianija, uz privatnu poduku i navršenih 15 godina počeli su i prvi javni nastupi. 2021. izdaje svoj prvi samostalni, instrumentalni album "Pure & Simple", pod okriljem Nota Bene Recordsa, s internacionalnom suradnjom na pjesmi "Waves Whisper", u interpretaciji svjetski poznatog gitariste Antonia Forcionea.

https://www.facebook.com/deniskozlicamusic

https://www.youtube.com/@guitarkozlica/featured

VEDRAN BAOTIĆ BAND
Vedran Baotić gitara, Mario Klarić bubnjevi, Nino Krznar bas gitara, Ivan Popeskić klavijature

Vedran Baotić posljednjih godina posvećuje se prvenstveno studijskom radu te kao gitarist, producent i aranžer sudjeluje na mnogim snimkama domaćih i regionalnih izvođača te ostvaruje stalne suradnje s renomiranim producentima. Zajedno s Miroslavom Lesićem i Ivanom Pešutom dobitnik je glazbene nagrade Porin za najbolju snimku albuma "9OF3". 2021. godine objavljuje svoj prvi autorski instrumentalni album "Stringville", na kojem okuplja drage kolege i prijatelje glazbenike, a autorski i stilski odaje počast omiljenim country, blues i rock uzorima.

https://vedranbaotic.com

https://www.facebook.com/vedranbaoticprofile

https://www.youtube.com/@vedranbaotic/featured

DARKO ČUVIDIĆ feat. DŽENTLMENI
Darko Čuvidić čelo, Zoran Kuna vokal i kontra, Hrvoje Grbeša brač, Mario Mumlek prim, Dalibor Zavođa bas gitara, Bojan Benčić gitara, Milan Ivanić bubnjevi

Već dugi niz godina osječki Džentlmeni zabavljaju publiku zbog čega su postali jedan od najboljih bendova zabavne scene. Uspješno spajaju zvuk slavonske tambure i popa, a rezultat je uvijek sjajan. Džentlmeni su rado su viđeni i traženi u svojim spotovima na TV-u te slušani na radio postajama, iza njih je snimljeno pet albuma... a njihovi nominirani albumi za diskografsku nagradu Porin "Imala je drugi plan" i "Zakon ljubavi" koje su do sada objavili potvrđuju njihovu kvalitetu.

https://www.facebook.com/dzentlmeniOs

https://www.youtube.com/@dcuvidic/featured

https://www.youtube.com/@Dzentlmeni/featured

ZVONIMIR ŠESTAK GROOVE ASSEMBLY
Zvonimir Šestak kontrabas, Mario Bočić saksofon, Joe Kaplowitz klavijature, Janko Novoselić bubnjevi, Hrvoje Rupčić udaraljke

Višegodišnji kreativni proces započet još za vrijeme studija jazz kontrabasa na glazbenoj akademiji u Grazu kulminirao je 2019. godine te je ovjekovječen snimljenim albumom. Kompozicije su spoj ideja većinom baziranih na snažnom meloritmičkom odnosu bas linija i pulsacije bubnjeva na koje se nadovezuju harmonija klavira te melodija saksofona stvarajući vrlo snažan „groove“. Veliki utjecaj na kompozicije imaju afrokubanska i brazilska glazba koje izmješane s jazz formom imaju tendenciju potaknuti slušatelje i glazbenike na ples. Međusobna suradnja ovih glazbenika u raznim kreativnim sastavima tokom godina doprinjela je intuitivnoj, spontanoj i zanimljivoj interakciji na nastupima.

https://www.facebook.com/zvonimir.sestak


Nakon završetka koncerta predviđen je jam session prisutnih glazbenika i gostiju u Tvornici.

Pogledajte snimku prošlogodišnje Revije Status održane 15.03.2022. u Šibeniku, u klubu Azimut: https://youtube.com/playlist?list=PLSk--P02IqIeGtsqfkeH5P9ESYbT0N8Dp

Dobitnici Nagrade Status 2022 po kategorijama: https://nagrada-status.hgu.hr/index.php?opt=news&act=mlist&id=701&lang=hr

Facebook event / klikni ovdje
https://www.tvornicakulture.com

https://nagrada-status.hgu.hr