Koncertna revija dobitnika Nagrade Status 2023. - Pula 25.3.2024. Datum objave: 20.03.2024.

Koncertna revija dobitnika Nagrade Status 2023. - Pula 25.3.2024.

Najbolji hrvatski instrumentalisti, dobitnici Nagrade „Status“ 2023, predstavit će se pulskoj publici na revijalnom koncertu u ponedjeljak 25. ožujka 2024. od 20:00 sati u klubu „Jazz House“, atraktivnom prostoru namijenjenom pružanju platforme talentiranim umjetnicima, koji se nalazi u bivšem kasinu „Park Plaza Histria“ u Puli.

Ovaj jedinstveni klub mjesto je dobrih vibracija i ugodnih glazbenih doživljaja, prvenstveno za ljubitelje jazza, u kojem su se tijekom prošle godine imali priliku predstaviti najznačajniji glazbenici hrvatske jazz-scene.

Nakon uspješnih koncerata ove vrste, održavanih svake godine od 2015. do danas (po dva puta u Zagrebu, Osijeku, Šibeniku i Splitu), revija se poslije dugih šest godina ponovno vraća u Pulu. Tako će na ovogodišnjoj koncertnoj reviji publika moći uživati u izvedbama raznovrsnih glazbenih stilova: od jazz-standarada, funka, fusiona, preko rocka i ambijentalne glazbe, pa sve do modernih izvedbi uz elemente narodne glazbe.

Ideja revije jest popularizacija same Nagrade „Status“ te predstavljanje njezinih dobitnika u koncertnom okruženju, programom koji se ne svodi na jednu pjesmu, kako je to običaj na samoj dodjeli nagrade, već se na taj način dodatno ističu umjetnički potencijal i kvaliteta instrumentalista koji su osvojili „Status“.

Nastupaju sljedeći sastavi i glazbenici:
GIIPUJA – Marko First, Aldo Foško, Tonči Grabušić, Damjan Grbac;
STATUS ALL STARS BAND – Mario Klarić, Vedran Ružić, Filip Pavić, Ivica Premelč, Luka Kramar, Dario Hleb, Bruno Urlić;
WAVEFORM BAND – Miro Alduk, Ante Jurinović, Jan Ivelić;
HRVOJE HARKANOVAC KVARTET – Slaven Batorek, Leon Ižaković, Dario Hleb, Hrvoje Harkanovac
RAZOR – Toni Drandić, Masimo Lazarić, Frane Pavlić;
STERPTET – Luka Vrbanec, Carlos Fagin, Nenad Mirt, Sebastian Stell, Branko Sterpin.

Osim dobitnika „Statusa“ i članova njihovih sastava, u programu nastupaju i mladi talentirani glazbenici iz Pule – članovi grupe Razor, kao i ovogodišnji dobitnik nagrade „Status Juniori“ – zagrebački gitarist Luka Kramar.

Po završetku koncerta održat će se jam session nazočnih glazbenika i gostiju.

Ulaz je besplatan.

Zahvaljujemo partnerima koji su nam znatno olakšali provedbu programa, a prvenstveno HUZIP-u, Arena Hospitality Group d.d. te medijskom pokrovitelju TV Nova Pula.

https://nagrada-status.hgu.hr