Nagrada Status 2017. - prijava prijedloga Datum objave: 20.02.2017.

Nagrada Status 2017. - prijava prijedloga

Nagrada Status 2017. - NAGRADA HRVATSKE GLAZBENE UNIJE - Nagrada za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja - prijavite se!

Hrvatska glazbena unija od 1997. godine dodjeljuje Nagradu Status najboljim instrumentalistima u protekloj godini.

Prisjetimo se prošlogodišnjih najboljih instrumentalista dobitnika Nagrade Status 2016.

Uz kategorije za pop, rock, i narodnu glazbu, od 1998. uvedene su i kategorije za jazz instrumentaliste. U znak sjećanja na prerano preminuloga predsjednika HGU-a, proslavljenog jazz gitarista i višestrukog dobitnika Nagrade Status Damira Dičića, od 2006. kategorija jazz glazbe - Električna gitara nosi njegovo ime.

Ove godine organiziramo 21. dodjelu Nagrade Status, pod nazivom Status 2017. a prema Pravilniku nagrade potrebno je prikupiti dovoljan broj prijava za svaku kategoriju, minimalno pet prijava, a kategorije su kako slijedi:

ZABAVNA, POP- ROCK i URBANA GLAZBA:
- Kategorija br. 1 - Električna/akustična gitara
- Kategorija br. 2 - Bas gitara
- Kategorija br. 3 - Klavijature
- Kategorija br. 4 - Bubnjevi
- Kategorija br. 5 - Puhača glazbala
- Kategorija br. 6 - Ostala glazbala

NARODNA i ETNO GLAZBA:
- Kategorija br. 1 - Tambura
- Kategorija br. 2 - Ostala glazbala

JAZZ GLAZBA:
- Kategorija br. 1 - Saksofon
- Kategorija br. 2 - Truba
- Kategorija br. 3 - Električna Gitara - nagrada "Damir Dičić"
- Kategorija br. 4 - Klavir
- Kategorija br. 5 - Kontrabas/Bas gitara
- Kategorija br. 6 – Bubnjevi
- Kategorija br. 7 – Trombon
- Kategorija br. 8 – Ostala glazbala

Za Nagradu Status mogu biti predloženi instrumentalisti - članovi HGU, kao i članovi drugih glazbenih udruga, ali i svi drugi glazbenici – punoljetni državljani Republike Hrvatske, instrumentalisti čije su izvedbe snimljene, ili ostvarene i dokumentirane, te objavljene u Hrvatskoj unutar izborne godine (1. siječnja - 31. prosinca).

Pod ostvarenom izvedbom se podrazumijevaju sva izdanja, bez obzira na konfiguraciju/nosač zvuka i slike na kojima se nalaze, radijske i TV emisije, objave na internet stranicama za digitalnu distribuciju i prodaju glazbe (Bandcamp, CD baby, Soundcloud...), kao i objave koje se nalaze na popularnim internet socijalnim mrežama (Facebook, YouTube, Vimeo...).


Prijava prijedloga za Nagradu Status 2017. traju do 31.3.2017. (petak) do 16h, te molimo da iste prijavljujete putem obrasca na web stranici Nagrade Status.Procedura rada komisije i glasanja je slijedeća:
Na temelju liste pristiglih prijedloga, komisija tajnim glasanjem izabire tri finalista, i zatim najboljega među njima - dobitnika Nagrade Status u odabranoj kategoriji. Izbor od tri finalista u svakoj kategoriji biti će javno objavljen na web stranici nagrade Status, a pobjednici po kategorijama biti će javno proglašeni na samoj dodjeli nagrade, u Rijeci 24. travnja 2017.

Nagradu Status 2017. podržavaju Ministarstvo kulture RH i Huzip.


Završna priredba ovogodišnje dodjele Nagrade Status, 21. dodjela po redu, održat će se u
Rijeci 24. travnja 2017. godine, u Pogonu kulture
.


Vezano za sva dodatna objašnjenja i pitanja možete nas kontaktirati putem e-maila nagrada.status@hgu.hr. Detaljnije informacije o samoj svečanoj dodjeli ovogodišnje Nagrade Status objavit ćemo uskoro u službenim priopćenjima Hgu, te putem službene web stranice Nagrade Status. Prijedloge mogu slati svi redovni članovi HGU. Temeljem odluke Predsjedništva HGU, na sjednici održanoj 19.3.2013. odlučeno je da procedura glasanja i odluke o najboljima u pojedinim kategorijama bude u nadležnosti posebnih stručnih komisija, čiji sastav odobrava Predsjedništvo HGU, a koju čine javno poznati i priznati glazbenici, članovi HGU.