Nagrada Status 2019. - Muzej okusa, Osijek 27.2.2019. Datum objave: 24.02.2019.

Nagrada Status 2019. - Muzej okusa, Osijek 27.2.2019.

Nacionalna nagrada Hrvatske glazbene unije "Nagrada Status" ove godine dodjeljuje se u Osijeku!

Hrvatska glazbena unija od 1997. svake godine dodjeljuje Nagradu STATUS najboljim instrumentalistima za iznimnu vještinu i umijeće sviranja u prethodnoj diskografskoj i koncertnoj godini. Ove godine po prvi put dodjela Nagrade Status održava se u Osijeku, u organizaciji osječke podružnice HGU-a i njezinih članova.

Nagrade glazbenicima dodjeljuju se za vanserijsko umijeće sviranja njihovih instrumenata, po kategorijama pop-rock, zabavna i narodna glazba, a od 1998. uvedena je i kategorija za jazz instrumentaliste. 2004. godine kategoriji pop-rock pridodan je naziv "urbana", sukladno produkciji i izdanjima koja su pod tim nazivom svoje mjesto našle i u Glazbenoj nagradi Porin. Nagrada "Status" od 2006. godine održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i HUZIP-a.

Popis svih predloženih instrumentalista po kategorijama možete pogledati na
službenoj web stranici Nagrade Status
https://nagrada-status.hgu.hr

Dvadeset i treća dodjela strukovne nagrade "Status" održat će se u srijedu, 27. veljače 2019. godine, u "Muzeju okusa" s početkom u 19 sati i 30 minuta. Svečani program dodjele nagrada u svih 19 kategorija vodit će Uršula Tolj i Igor Delač, a glazbom će ga obogatiti nagrađeni instrumentalisti svojim vrhunskim izvedbama.

Nakon svečane dodjele u prostoru "Muzeja okusa", program "seli" u klub PLAN B, gdje Hrvatska glazbena unija svim zainteresiranim Osječanima daruje koncert "DINO DVORNIK Tribute band"-a. Početak ove glazbene "poslastice" je u 21:30 sati, a ulaz na koncert je besplatan.