Nagrada Status 2022. - Split, Hrvatski dom, 3.5.2022. u 20h Datum objave: 29.04.2022.

Nagrada Status 2022. - Split, Hrvatski dom, 3.5.2022. u 20h

Nakon što je do sada bio domaćin dva revijalna koncerta dobitnika Statusa, ovo je prvi put da se sama svečana dodjela Nagrade Status održava u Splitu, u prekrasnoj dvorani Hrvatskog doma.

Za Nagradu Status 2022. predloženi su instrumentalisti koji su u 2021. imali vlastita izdanja ili su kao instrumentalisti gostovali na albumima drugih izvođača, a od 2011. i instrumentalisti koji su objavili ili ostvarili instrumentalnu izvedbu bez obzira na konfiguraciju/nosač na kojima se nalaze. Pod ostvarenom izvedbom smatra se bilo koja relevantna izvedba uživo, dokumentirana i dostupna javnosti putem TV-a i interneta. Do sada je Statusom nagrađeno više od 200 instrumentalista, u zabavnoj, rock i urbanoj glazbi, narodnoj i tradicijskoj/etno glazbi, te u jazz glazbi.

Ova prestižna nagrada dodjeljuje se u 19 kategorija različitih instrumenata i stilova, a takvo priznanje od struke posebna je čast svakom glazbeniku. Istaknimo samo neke od prijašnjih dobitnika, redom vrhunske glazbenike: Boško Petrović, Miljenko Prohaska, Matija Dedić, Saša Nestorović, Hrvoje Rupčić, Boris Leiner, Vedran Božić, Igor Geržina, Marko Ramljak, Davor Križić, Henry Radanović, Stjepan Hauser, Joseph Kaplowitz i mnogi drugi koji predstavljaju ono najbolje s čime se hrvatska glazbena scena može pohvaliti.

Od velikog broja predloženih glazbenika, odluku o najboljima donijele su stručne komisije Nagrade Status, sastavljene od profesionalno i društveno priznatih i cijenjenih glazbenih umjetnika i stručnjaka.

ČLANOVI KOMISIJE ZA ZABAVNE, POP-ROCK, URBANE, NARODNE I ETNO KATEGORIJE:
Nikša Bratoš - predsjednik komisije, Duško Mandić, Denis Mujadžić Denyken, Srđan Sekulović Skansi, Igor Ivanović, Ivan Popeskić i Toni Eterović.

ČLANOVI KOMISIJE ZA JAZZ KATEGORIJE:
Neven Frangeš - predsjednik komisije, Mario Mavrin, Davor Križić, David Gazarov i Elvis Stanić.

Nagrada Status od 2006. godine održava se uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i HUZIP-a.

Evo tko su dobitnici Nagrade Status 2022 - kliknite na link

Iskrene čestitke svim dobitnicima!!!

U glazbenom dijelu programa dodjele Statusa od 2020. godine uvedena je novost. Do tada su dobitnici Nagrade Status imali priliku glazbeno nastupati uz podršku svojih sastava ili formacija u kojima inače djeluju, a od 2020-te, a tako i ovom prilikom, nastupit će uz pratnju ponajboljih glazbenika, za ovu priliku okupljenih u "kućni" STATUS BAND:

- Jan Ivelić bubnjevi
- Miro Alduk gitara
- Gojko Tomljanović klavijature
- Goran Delač bas gitara

Glazbeni program sastoji se od skladbi stranih, i domaćih autora - dobitnika Nagrade Status 2022. - kliknite na link za detaljni popis

Preuzmite knjižicu Nagrade Status 2022. (biografije dobitnika, članovi komisija, povijest, itd... - .pdf
)

Facebook stranica Nagrade Status 2022.

https://nagrada-status.hgu.hr