Novi upitnik za potporu COVID-19 iz Fonda solidarnosti HGU-a Datum objave: 12.03.2021.

Novi upitnik za potporu COVID-19 iz Fonda solidarnosti HGU-a

Poštovani članovi, otvoren je novi krug ispunjavanja upitnika za apliciranje na Fond potpore COVID-19 HGU-a.

Isti možete ispuniti na slijedećoj poveznici:
https://form.jotform.com/HGUZagreb/Upitnik-potpora2021-covid19

Upitnik će biti dostupan zaključno s 22.3.2021. u 00:00h.

Napominjemo da se pomoć može ostvariti samo putem jednog natječaja (upitnika), što znači da glazbenici kojima će biti odobrena pomoć putem nedavnog natječaja Ministarstva kulture i medija ako su se na isti prijavili, neće moći ostvariti pomoć kroz Fond potpore COVID – 19 HGU-a. S obzirom da je situacija za većinu glazbenika iznimno teška, HGU je ubrzala otvaranje ovog upitnika, jer zbog velikog broja prijava na MKM natječaj, još uvijek traje procedura provjere podataka u Ministarstvu kulture i medija.

Zbog toga predlažemo da se na naš natječaj prijave i oni koji u ovom trenutku očekuju pomoć od Ministarstva temeljem prethodne prijave, pa ćemo naš natječaj i zaprimljene prijave uskladiti s prijavama glazbenika kojima je MKM odobrilo pomoć i iste izostaviti iz rezultata ovog natječaja.

Na ovaj natječaj ne mogu se javiti niti oni naši članovi koji su ostvarili potporu temeljem natječaja za članove HZSU koji je proveden prije nekoliko mjeseci, kao niti zaposleni članovi ili oni koji u vlasništvu imaju trgovačko društvo, obrt ili samostalnu djelatnost te ostvaruju COVID potporu preko HZZ-a.

Također vas molimo da odgovorno ispunite upitnik, s posebnom pažnjom na “dohodak” i točnost podataka koji se traže, jer će se svi prikupljeni podaci detaljno provjeravati, a pomoć, zbog ograničenih sredstava, uistinu možemo osigurati samo onima kojima je ista nužno potrebna.

S poštovanjem, Predsjedništvo Hrvatske glazbene unije