Objavljen natječaj za nove skladbe Splitskog Festivala Datum objave: 02.02.2023.

Objavljen natječaj za nove skladbe Splitskog Festivala

Upravo je objavljen natječaj za završnu večer autorskih skladbi 63. Splitskog festivala koji će biti otvoren do 1. ožujka 2023. godine. Skladbe se prijavljuju putem dostupnog online obrasca na službenim internetskim stranicama www.splitski-festival.hr. Mogu se prijaviti isključivo nove skladbe koje nisu ranije objavljene, odnosno javno emitirane.

“Pozivam sve autorice i autore da prijave svoje uratke na Splitski festival jer upravo su dobre pjesme ono što ga čini uspješnim. Pjesme su ono što traje i što se pamti, a dobra pjesma uvijek pronađe put do svoje publike. Splitski je festival tijekom svoje povijesti iznjedrio neke od najvećih hitova i imena hrvatske glazbene scene i želja mi je da tako bude i ubuduće. Splitski festival dio je identiteta grada i Dalmacije te treba ostati okupljalište najboljih hrvatskih glazbenika. Zato pošaljite svoje najbolje pjesme jer sigurno će biti prepoznate.“, rekao je Stevo Vučković - Stivi, umjetnički ravnatelj i organizator Splitskog festivala.

Festivalski žiri kojeg čine istaknuti hrvatski glazbenici i medijski profesionalci, na čelu s umjetničkim ravnateljem festivala, odabrat će skladbe koje će se premijerno izvesti 2. srpnja 2023. godine na Prokurativama, na 63. Splitskom festivalu. Imena članova žirija bit će objavljena na službenoj internetskoj stranici festivala po završetku natječaja.

Uvjete natječaja možete pronaći na sljedećoj poveznici https://splitski-festival.hr/uvjeti-natjecaja

Obrazac prijave možete pronaći na sljedećoj poveznici https://splitski-festival.hr/natjecaj