Objavljeno 12 pjesama nominiranih za nagradu "Cesarica" Datum objave: 12.06.2017.

Objavljeno 12 pjesama nominiranih za nagradu "Cesarica"

Nakon prvog kruga glasovanja, poznati su finalisti glazbene nagrade publike za hit godine - Cesarica.

Publika, fanovi i zaljubljenici u domaću glazbu proteklih su tjedana imali priliku birati između 40 pjesama koje su obilježile izbornu godinu. Zahvaljujući njihovim SMS i online glasovima, za prestižnu titulu hita godine, na prvom izdanju Cesarice, nominirano je sljedećih 12 pjesama.

1. Dani i godine - Nina Badrić 
(Nina Badrić / Predrag Martinjak - Nina Badrić / Predrag Martinjak)

2. Ima nešto u tome – Doris Dragović & Jacques Houdek
(Tonči Huljić - Vjekoslava Huljić)

3. Ja po kafanama – Željko Bebek 
(Branimir Mihaljević - Fayo)

4. Meni se s tobom – Ivan Zak 
(Ivan Zak / Antonija Šola - Ivan Zak / Antonija Šola)

5. Ne mogu te prestat jubit – Tomislav Bralić i klapa Intrade 
(Vinko Barčot)

6. Reći ćeš mi fala – Klapa Rišpet 
(Pero Kozomara - Krešo Ivić)

7. Srce za vodiča – Petar Grašo feat. Hana Huljić
(Tonči Huljić - Vjekoslava Huljić)

8. Sreća – Oliver & Gibonni
(Zlatan Stipišić Gibonni)

9. Sve u meni se budi – Kedžo & Zsa Zsa
(Ante Pecotić)

10. Zadnja želja – Miroslav Škoro
(Ivica Plivelić)

11. Zagrli me – Pravila igre
(Miro Buljan - Sonja Buljan)

12. Život nije siv – Mia
(Mia Dimšić)

Podsjetimo, Cesarica je glazbena nagrada publike za hit godine koju je pokrenuo Unison – Hrvatski glazbeni savez s ciljem afirmacije publike kao nezaobilaznog faktora glazbene industrije i dodatne popularizacije domaće glazbe.

Završna manifestacija Cesarice održat će se u petak, 7. srpnja na splitskim Prokurativama, a njoj prethodi drugi krug glasovanja, od 12.6. do 2.7. U tom periodu publika će odabrati svog favorita među 12 nominiranih pjesama, a ona s najviše glasova okrunit će se Cesaricom, titulom glazbenog hita godine. Osim glavne nagrade, dodijelit će se i nagrade za svaku od zastupljenih kategorija (pop, rock, zabavna, klapska i tamburaška glazba) i to na osnovi najvećeg broja glasova publike ostvarenih u prvom krugu glasovanja.

Predsjednik UO Cesarice, Miro Buljan, zadovoljan je angažmanom cjelokupnog sektora hrvatske glazbene industrije: "Ova nagrada pokrenuta je radi velike želje i ljubavi svih dionika projekta Cesarica spram muzike općenito“, dok iz direkcije nagrade ističu da su zadovoljni odazivom publike u prvom krugu glasovanja.

Drugi krug glasovanja za Cesaricu otvoren je do nedjelje, 2. srpnja, a osim SMS i online putem, za svoje favorite možete glasovati i telefonski. Na službenoj stranici nagrade cesarica.org nalaze se sve detaljne informacije i pravila glasovanja. Vidimo se u Splitu, 7. srpnja, na prvom izdanju Cesarice, uz izravan televizijski prijenos!