Otvorene prijave za sufinanciranje showcase festivala i turneja Datum objave: 03.11.2022.

Otvorene prijave za sufinanciranje showcase festivala i turneja

Kao što je i najavljeno na prošlotjednom predstavljanju Ureda za izvoz glazbe Hrvatska u KSET-u, od 1. studenog otvorene su prijave za sufinanciranje turneja i showcase festivala. 

1. SUFINANCIRANJE SHOWCASE FESTIVALA

Protokol prijavljivanja za sufinanciranje showcase festivala je:
- Izvođači se na web stranicama showcase festivala ili našoj web stranici informiraju o početku prijave za showcase festival
- Izvođač se prijavljuje na showcase festival
- Predstavnici showcase festivala se javljaju s potvrdom nastupa izvođaču
- Izvođač se javlja Uredu za izvoz glazbe Hrvatska putem kontakt forme i i tako ostvari pravo na sufinanciranje.

Važno je istaknuti da će svi glazbenici koji su odabrani za nastupe na showcase festivalima biti financirani od strane ureda.

2. SUFINANCIRANJE TURNEJE

Svi glazbenici koji imaju dogovorenu turneju moći će aplicirati za sufinanciranje iste. Sufinancirat će se one turneje koje će imati minimalno sedam koncerata u deset dana, od čega jedan koncert može biti u regiji (države ex YU), a ostalih šest u ostalim državama. Na taj način hrvatskim glazbenicima se otvara mogućnost predstavljanja i povezivanja s glazbenim tržištima i kulturama u cijeloj Europi pa i u svijetu. Maksimalan iznos financijske pomoći iznosit će 1500 eura po turneji.

Iznos sufinanciranja ovisit će o nekoliko parametara među kojima su broj koncerata, udaljenost država u kojima se nastupa od Hrvatske, troškovi same turneje i sl. Prijavljene turneje financirat će se istom glazbeniku jednom godišnje te maksimalno tri godine zaredom. Iznos sufinanciranja će biti objašnjen izvođaču prije odlaska na turneju, a isplaćen nakon povratka s turneje. Link za prijavu turneje je ovdje: https://forms.gle/mU6UembNHpNJq1MK7

Ured za izvoz glazbe Hrvatska predstavit će se i na ovogodišnjoj PIN konferenciji koja će se održati u Skopju krajem studenog.

Još jednom pozivaju se svi izvođači, vlasnici klubova i organizatori festivala da ispune formu putem koje postaju dio We Move Music Croatia baze podataka u kojoj se nalazi većina dionika hrvatske glazbene industrije.

Sve nove informacije pratite na web stranici https://wemovemusic.hr/.