PETICIJA! Molimo potpišite! Datum objave: 02.04.2020.

PETICIJA! Molimo potpišite!

Poštovane kolege i kolegice, osim što pokušavamo s Vladom RH kao i interno iznaći sredstva kako bi samostalnim glazbenicima olakšali posljedice pandemije Korona virusa, HGU i HUZIP aktivno sudjeluju u akciji glazbenika iz raznih EU država, koji zahtjevaju od Predsjednice EU Komisije Ursule von der Leyen da uspostavi europski Fond solidarnosti za glazbenike.

Osim pisma koje je upućeno van der Leyen, a koje možete vidjeti ovdje, i koje je u ime hrvatskih glazbenika supotpisao naš kolega, ugledni violinist prof. Goran Končar, pokrenuta je i peticija kojom se želi dodatno potaknuti EU institucije i senzibilizirati europsku javnost za ovaj problem, koji je pogodio sve glazbenike u EU, ali i širom svijeta.

Hrvatski glazbenici će također imati koristi od tog fonda, kad i ako se uspostavi, naime srazmjerni dio sredstava došao bi i u našu zemlju. Autor i prvi potpisnik pratećeg pisma peticije je ugledni švedski bubnjar Per Lidvall, koji je između ostalog duže vrijeme svirao i snimao za grupu ABBA.

MOLIMO VAS DA POTPIŠETE OVU PETICIJU (kliknite na link)

Predsjedništvo Hrvatske glazbene unije