Pomoć glazbenoj školi u Sisku i Petrinji Datum objave: 14.01.2021.

Pomoć glazbenoj školi u Sisku i Petrinji

Zaustavimo tišinu!

Razorni potres 29. prosinca 2020. godine imao je katastrofalne posljedice za Petrinju, Glinu, Sisak i okolna mjesta. Zgrade koje su devastirane potresom su, između ostalih, i zgrada Glazbene škole u Sisku i Područne škole u Petrinji. Zgrada u Sisku, bivša sinagoga, biser arhitekture grada Siska je neuporabljiva, a zgrada škole u Petrinji trebat će detaljnu obnovu. Gubitak zgrade glazbene škole i jedine velike koncertne dvorane u Sisačko – moslavačkoj županiji, katastrofalan je za glazbeni život ovog kraja.

Ovim putem podsjećamo još jednom na crowdfunding kampanju pod nazivom #Zajednozaglazbenu koju su pokrenuli učitelji Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku i Područne škole u Petrinji. Kampanja je službeno započela u ponedjeljak, 11. siječnja i trajat će do 28. veljače 2021, a provodit će se na platformi GoGetFunding.

Kliknite na link i donirajte - najmanja donacija je 1e, a primaju se uplate PayPalom, kreditnom karticom
...

Cilj kampanje je prikupiti 200.000 eura i vratiti djeci glazbu u Sisak i Petrinju. Novac je namijenjen svim oblicima pomoći u ponovnoj uspostavi glazbene nastave i koncertne djelatnosti u Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku i Područne škole u Petrinji.

Kampanja #Zajednozaglazbenu započela je performansom učenica i učenika glazbene škole u ponedjeljak, 11. siječnja, koji su ispred matične škole u Sisku svirali za obnovu svoje kuće glazbe. Vjerujemo da će mnogi od vas prepoznati važnost glazbenog obrazovanja, postojanja glazbene škole i koncertne dvorane u ovom kraju te da ćete se odazvati i pomoći donacijom. Ovo je prva u nizu aktivnosti koje se planiraju kako bi se što prije vratila glazba na to područje. Za sve sljedeće aktivnosti, pratite kampanju i na FB stranici škole https://web.facebook.com/gsfranalhotke