Porin 2017 - Obavijest o otvaranju kategorija Datum objave: 19.01.2017.

Porin 2017 - Obavijest o otvaranju kategorija

Obavještavamo vas da smo nakon zaprimljenih prijava i održanih stručnih komisija odlučili da ćemo otvoriti kategorije: Najbolji koncertni album i Najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe). U nastavku su opisi i pravila za novootvorene kategorije:

Najbolji koncertni album
Ovo je kategorija za koncertne albume koji su snimljeni tijekom koncertne (uživo) izvedbe. Album mora imati minimalno 75% prethodno neobjavljenog koncertnog materijala, ne starijeg od 5 godina. Albumi raznih izvođača ne mogu konkurirati. Nagradu primaju izvođač i glazbeni producent.

Najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe)
Ovo je kategorija za albume koji sadrže pretežno (51% ili više) nove, prije neobjavljene instrumentalne snimke orkestara, sastava ili solista. Ne mogu konkurirati albumi raznih izvođača. Nagradu primaju izvođač i glazbeni producent. Prihvaćaju se i albumi na kojima je dio snimaka prvi put objavljen u izbornoj godini, a najmanje 51% snimaka mora biti objavljeno u protekle dvije izborne godine. Albumi moraju biti objavljeni u fizičkom obliku i adekvatno opremljeni. Sve snimke moraju biti prvi put prijavljene kao dio albuma, s tim da ranije mogu biti objavljene isključivo kao singlovi ili na kompilacijama.

Većina vas je svoje albume odmah prijavila u neke od postojećih kategorija, a ukoliko neki od vas imaju albume koji bi mogli konkurirati u jednoj od ove dvije kategorije, a niste ih prijavili, molimo vas da nam to javite sutra do 12 sati.