Predstavljamo nove online servise Fokus i Fokuskontrol! Datum objave: 04.12.2017.

Predstavljamo nove online servise Fokus i Fokuskontrol!

Novi besplatni online servisi za promociju, distribuciju te praćenje emitiranja glazbe na radio postajama.

Unison – Hrvatski glazbeni savez, od danas (1.12.2017.) predstavlja nove servise koji će omogućiti besplatnu promociju, distribuciju i praćenje glazbe članovima svih udruga koje su osnivači UNISON-a: 
HDS - Hrvatsko društvo skladatelja
HGU - Hrvatska glazbena unija
HUIG - Hrvatska udruga istaknutih glazbenika
HUOKU - Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika
HUZIP - Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava

Riječ je o integriranim sustavima Fokus (www.unisonfokus.com) i Fokuskontrol (www.fokuskontrol.hr)

Fokus je besplatni online servis za promociju i distribuciju novih glazbenih izdanja prema hrvatskim radio postajama, odnosno glazbenim urednicima na tim postajama. Nastao je s ciljem jednostavnije, kvalitetnije te brže distribucije i promocije hrvatske glazbe, a upravo je u beta fazi testiranja. Pomoću ovog servisa, nakon unošenja podataka i glazbenog sadržaja, vaša pjesma će kanalima distribucije sustava biti direktno predstavljena ciljanim radio postajama. S obzirom na to da je sustav još u beta fazi testiranja, svi vaši unosi su i više nego dobrodošli. Ako želite sudjelovati u testiranju sustava, vaše korisničko ime i lozinku zatražite na: fokus@unison.hr

Servis Fokuskontrol autorima i izvođačima pruža i dodatnu vrijednost jer uz distribuciju pjesama, dobivaju i integrirani sustav za praćenje emitiranja novih glazbenih izdanja. Sustav Fokuskontrol u realnom vremenu bilježi i prati podatke o izvođenju pojedinih djela na domaćim i regionalnim radio i tv postajama.

Integracija sustava Fokus i Fokuskontrol znači da će se od sada glazba u sustav Fokuskontrol unositi kroz sustav Fokus, sa službenom grafikom pjesme i svim relevantnim podacima kao što su autori, izvođači i producent, ali i značajkama pjesme kao što su stil, tempo i emocija, koja će biti kvalitetnije prezentirana i dostupnija korisnicima glazbe. 

Od danas (1.12.) pjesme ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala bit će predstavljene u distribucijskom sustavu Fokusa i Fokuskontrola.

Pozivamo vas da zatražite kreiranje korisničkog računa, isprobate mogućnosti sustava i obavijestite nas ako uočite neke nedostatke, ili imate prijedloge za poboljšanja.

Želja nam je da koristite Fokus i Fokuskontrol, to su VAŠI servisi čija je osnovna namjena da što kvalitetnije pratite, usmjeravate i kontrolirate procese, te prikupljate informacije od značaja za daljnji razvoj vaše karijere.

Sustavi su dostupni na domenama www.unisonfokus.com i www.fokuskontrol.hr Pitanja i dojmove vezane za Fokuskontrol javite nam na: fokuskontrol@unison.hr
a ako se želite uključiti u beta testiranje sustava Fokus javite se na: fokus@unison.hr