Prijavi se na "AJMO!" - natječaj za decentralizaciju hrvatske glazbe Datum objave: 20.05.2024.

Prijavi se na "AJMO!" - natječaj za decentralizaciju hrvatske glazbe

Cijenjeni glazbenici, bendovi, kantautori, i svi ostali izvođači autorske glazbe te njihovi booking agenti i menadžeri,

Ured za izvoz glazbe Hrvatska, uz podršku Ministarstva kulture i medija RH, provodi pilot projekt "AJMO!" s ciljem poticanja koncertne aktivnosti izvan hrvatskih makroregionalnih centara.

Putem natječaja koji započinje 17.6., a završava 15.7. ove godine dodijelit će se 10 puta po 10.000 eura organizatorima koncerata izvan Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka. Program je namijenjen organizaciji koncerata glazbenih izvođača i žanrova koji ne mogu funkcionirati isključivo na tržišnim načelima te koji izvode vlastiti autorski repertoar. Ukoliko provedba pilot programa bude uspješna postoji mogućnost trajnog natječaja sličnog ovom.

Kako bismo informirali javnost i motivirali glazbenike ali i organizatore, odlučili smo da u natječaju navedemo izvođače koji su izrazili spremnost da sudjeluju u ovom projektu. Ukoliko želite svirati u sredinama gdje nikada niste svirali, želite pomoći razvoju publike u manjim mjestima i želite sudjelovati u pilot projektu „AJMO!“ molimo Vas da ispunite dolje navedenu formu.

Link na formu: https://forms.gle/gDUmKvjfrtssoL7F9

Svi izvođači će biti raspoređeni u 4 jakosne skupine, sukladno cijeni i procijenjenoj popularnosti, a odluku o raspoređivanju u skupine kao i ocjenjivanje projekata tijekom natječaja provodi nezavisna komisija.

Svaki će organizator izabrati iz svake jakosne skupine najmanje po jednog izvođača za koncertnu aktivnost u vlastitom mjestu, odnosno ponudit će organizaciju ukupno četiri koncerta. Planirani koncerti održat će se između 01.10.2024 i 01.03.2025.

Maksimalan iznos honorara izvodača za pojedinačni koncert ograničen je na 4.000,00 €, stoga vas molimo da u prijavama navodite realno ostvarive honorare u manjim mjestima i gradovima.

Prijave za izvođače će biti otvorene do 10.6.2024.

https://wemovemusic.hr