Prijavite glazbene projekte na otvorene natječaje tijela državne i lokalne uprave Datum objave: 07.10.2022.

Prijavite glazbene projekte na otvorene natječaje tijela državne i lokalne uprave

Drage kolegice i kolege, trenutno su otvorena tri natječaja koja uključuju glazbenu umjetnost - dva natječaja Ministarstva kulture i medija, i jedan Grada Zagreba, redom po isteku rokova za prijave.

Natječaji Ministarstva kulture i medija

1. Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu - krajnji rok za prijave je 12. listopada 2022., do 17 sati. Sredstva iz proračuna namijenjena su programima i projektima, aktivnostima i manifestacijama u kulturi od interesa za Republiku Hrvatsku.
https://min-kulture.gov.hr/natjecaji-16274/javni-pozivi-404/javni-poziv-za-predlaganje-javnih-potreba-u-kulturi-republike-hrvatske-za-2023-godinu/22771

2. Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva namijenjen skladateljima ili skupinama skladatelja isključivo suvremene umjetničke glazbe (uključujući i elektronske), čije su skladbe nastale u 2021. godini, a za koje nisu primili autorsku naknadu - krajnji rok za prijave je 24. listopada 2022.
https://min-kulture.gov.hr/natjecaji-16274/javni-pozivi-404/javni-poziv-za-poticanje-hrvatskoga-glazbenog-stvaralastva-rok-24-listopada-2022/22850


Natječaj Grada Zagreba

3. Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2023. godinu - krajnji rok za prijave je 28. listopada 2022.
https://www.zagreb.hr/javni-poziv-za-predlaganje-programa-javnih-potreba/181325


Pravo na podnošenje prijava na temelju ovih Javnih poziva imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge, te druge pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti iz područja kulture i umjetnosti.

Prijave za financiranje javnih potreba u kulturi podnose se isključivo elektroničkim putem, na odgovarajućim e-obrascima koji su dostupni na mrežnim stranicama:
1 i 2. Ministarstva kulture i medija: https://e-prijavnice.min-kulture.hr/e-pisarnica
3. Grada Zagreba: https://e-pisarnica.zagreb.hr/ePisarnica/eIsprave2

Uz svaku elektronički popunjenu e-prijavnicu potrebno je učitati, odnosno pohraniti, svu propisanu popratnu dokumentaciju u digitalnom obliku.