Proslavimo zajedno Svjetski dan glazbe! Datum objave: 21.06.2017.

Proslavimo zajedno Svjetski dan glazbe!

Svjetski dan glazbe (fran. Fete de la Musique) slavi se svake godine 21. lipnja susretima te besplatnim nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama, gradskim ulicama i trgovima diljem svijeta. Raznim glazbenim priredbama ujedno se obilježava i kalendarski početak ljeta. Na koncertima se susreće amaterska s profesionalnom glazbenom scenom u mnogim različitim glazbenim stilovima: rock, jazz, klasičnu glazbu, etno, hip-hop, DJ-eve, itd…

Želja nam je da ova tradicionalna manifestacija iz godine u godinu okupi što više glazbenika i ljudi koji vole glazbu. Prošlogodišnje slavljenje glazbe prošlo je u fantastičnom raspoloženju, izvrsnim svirkama, uz velik odaziv građana, i postavila je visoke ciljeve i očekivanja za 2017. godinu. Ove godine očekujemo nastupe preko 700 izvođača u gradovima diljem Hrvatske, a pogotovo u mjestima gdje HGU ima svoje podružnice: Zagreb, Split, Osijek, Primorsko-Goranska Županija (Rijeka), Pula, Varaždin, Slavonski brod, ali i drugi gradovi koji su se uključili u proslavu.

Detaljni popis svih mjesta na kojima u svom gradu možete uživati u svirkama, provjerite na web stranici Svjetskog dana glazbe!