RI ROCK do smaka svijeta! Datum objave: 28.05.2018.

RI ROCK do smaka svijeta!

Program obilježavanja 25. g. HGU PGŽ Podružnice 3 Rijeka  - započeo je u znaku 90-tih, nastavljen je Skupštinom, a zatim i ludim tulumom uz bendove iz 1993. I još traje!

U kultnom prostoru riječke rock scene - Klubu Palach, održana je 6. Izborna kupština HGU PGŽ Podružnice 3 Rijeka. U istom prostoru (pored šanka), daleke 1993. g. (24.02.), primorski glazbenici odlučili su se priključiti ideji o osnivanju HGU.

Stoga su uvodne minute bile su posvećene 25.obljetnici osnivanja HGU PGŽ u Klubu PALACH (danas OKC Palach). U znak sjećanja, uz puno emocija na zidu je postavljena LP ploča s porukom "RI ROCK DO SMAKA SVIJETA". Ploču su otkrili prvi Predsjednik HGU PGŽ Duško Paro iz legendarnih OPATIJSKIH SUVENIRA, zadnji Predsjednik Duško JELIČIĆ - Bonaca i najmlađi član HGU PGŽ sjajni mladi gitarist - Frano ŽIVKOVIĆ.

Uz veliki pljesak prisutnih glazbenika svih generacija sjećanje na devedesete u Palachu glazbom je popratio PRLJA (Zoran Prodanović - Let 3), toga dana u ulozi DJ-a.

Kao gosti Skupštini su nazočili Valerij JUREŠIĆ, Pročelnik za kulturu PGŽ, Ivan Šarar, Pročelnik za kulturu Grada Rijeke (s djelatnicama odjela), Direktor Festivala Šibenske šansone Branko Viljac, brojni bivši i sadašnji glazbenici i osnivači Podružnice, i posebno dragi gosti iz Predsjedništva HGU (N.Frangeš, dopredsjednik HGU), Tajništva (A. Babić, M. Puljiz - izvršni tajnici) i Podružnica HGU Zagreb, Osijek, Šibenik i Pula.

Skupštini je nazočilo 68 delegata koji su na kraju radnog dijela izabrali "nove snage" Podružnice, uz zahvalu dosadašnjoj Tajnici Jadranki Čubrić i Predsjedniku Dušku Jeličiću "Duletu".

- za PREDSJEDNIKA HGU PGŽ Podružnice 3 RIJEKA izabran je IVAN PEŠUT (Rijeka)

- za TAJNIKA HGU PGŽ Podružnice 3 RIJEKA ANTE Toni TIBLJAŠ (Rijeka)

- za čl. IO HGU PGŽ Podružnice 3 RIJEKA izabrani su :
- Ivan PEŠUT, Predsjednik
- Duško JELČIĆ - Dule
- Jadranka ČUBRIĆ (počasna Predsjednica)
- Tatjana BON
- Dražen BALJAK
- Ivan POPESKIĆ
- Denis RAZUMOVIĆ Razz

Nakon radnog dijela program obilježavanja prvih 25.godina HGU PGŽ nastavio se do dugo u noć uz brojne ljubitelje ri rock zvuka. To je bila prilika da se nakon punih 25. godina okupi legendarna riječka grupa Gipss, (pobjednici RI ROCKA te daleke 1993.), koja je koncertom promovirala i novi album koji je zapravo reizdanje "EP Vragoder" obogaćen s nekoliko novih pjesama.

Za tu priliku okupili su se i dečki iz grupe Y.A.R.S. ,predvođeni neuništivim Draženom Turinom ŠAJETOM!

Pogledajte fotografije!

zapisala
J.Č. iz HGU PGŽ