RockOff festival u 2017. godini Datum objave: 22.03.2017.

RockOff festival u 2017. godini

Odlične vijesti za mlade rock bendove i ove godine stižu iz Hrvatskog društva skladatelja. RockOff festival održat će se i ove godine, a novosti vezane za ovogodišnje izdanje organizatori su prezentirali na konferenciji za medije, koja je bila održana, u Splitu 17. ožujka uoči dodjele prestižne domaće glazbene nagrade Porin.

Na pressici se medijima obratio Hrvoje Horvat, direktor festivala RockOff i službeno otvorio natječaj za bendove. Ove godine natječaj će trajati od 17. ožujka do 31. svibnja, a bendove koji će imati priliku nastupiti na festivalu odabrat će stručni žiri.

Nakon press konferencije nastupila je Sara Renar koja je u prvoj sezoni RockOff festivala dobila nagradu za najbolju izvedbu. RockOff festival etablirao se kao jedan od vodećih glazbenih festivala u Hrvatskoj koji svojim programom njeguje i promiče umjetničke vrijednosti moderne glazbe. RockOff mladim glazbenicima i autorima pruža mogućnost dodatne afirmacije kroz koncerte, medije te radijski i televizijski eter.

Na RockOff festival mogu se prijaviti svi bendovi, bez obzira na broj objavljenih singlova ili albuma. Mogu se prijaviti predstavnici različitih stilova i žanrova: od rocka, popa, rapa, heavy metala i elektronike do kantautora, indie i etno zvukova. Na festivalu sudjeluje 16 bendova a sastoji se od 4 finalne večeri te superfinala.

Utemeljitelj RockOff festivala je Hrvatsko društvo skladatelja, a od 2016. godine organizaciju festivala preuzimaju Unison, krovni savez glazbenih udruga i Heineken Hrvatska. Za izvršnu produkciju projekta zaduženi su Unison i MPG, dok je voditelj projekta Unison.

FB stranica RockOff