RockOff na TV-u! Datum objave: 12.01.2018.

RockOff na TV-u!

U subotu, 13.01. s početkom u 19:15h na drugom programu HTV-a, pogledajte posebnu glazbenu emisiju "Karlovačko RockOff".

Upoznajte se s ovogodišnjim superfinalistima, poslušajte što o svemu kažu članovi žirija i uživajte u glazbi!

Ovogodišnje superfinale Karlovačko RockOffa koje je održano u prepunom klubu SSi Katran, proteklo je u iznimnoj atmosferi. Žiri u sastavu Hrvoje Horvat, Damir Martinović Mrle, Alen Marin, Denis Mujadžić i Lada Furlan Zaborac ove su godine imali težak zadatak odabrati najbolje od najboljih. 

Tijekom superfinala su nastupili najbolji izvođači prethodnih finalnih večeri - Matt Shaft, Harvo Jay, Brain Holidays i Dno. Svaki je sastav imao na raspolaganju 30 minuta da se predstavi publici.

Pioniri domaće reggae scene, grupa Brain holidays na sceni su već dugih 16 godina i to se u njihovoj svirci itekako osjetilo. Fantastično uvježbani, s vrhunskih pratećim vokalima, zanimljivi i odlično izbalansirani, oduševili su publiku. Netko bi rekao da zvuče “kao s CD-a”, a to je možda i najbolji opis njihove svirke, s tim da su uz interakciju s publikom izvukli dodatnu energiju kojom su kroz klub provukli čarobni zvuk reggae glazbe. Žiri ih je razveselio nagradom Karlovačke pivovare koja im je osigurala nekoliko atraktivnih nastupa tijekom 2018. godine.

Grupa Dno je već tijekom Karlovačko RockOff Hartere dobila najviše ocjene žirija. Beskompromisni trojac žestokog zvuka predstavio je svoje pjesme i pokazao da u Hrvatskoj postoje bendovi za koje bi trebala znati i puno šira publika. Odlično uvježbani, prštali su energičnom svirkom, ali i profesionalnošću i odnosom prema poslu kojim se bave, tijekom cijelog festivala. Potpuno zasluženo su osvojili nagradu za najbolju izvedbu festivala.

Matt Shaft je uoči superfinala već osvojio nagradu za najemitiraniji singl. Njegova pjesma “Budi radostan” tijekom ljeta se nije skidala s domaćih top lista, što je mladom autoru Mateju Magdiću donijelo nagradu HDS-a. Žiri već godinama pokušava utjecati na bendove da se na festival prijave s pjesmom na hrvatskom jeziku. Neki se na to nikada ne odluče, a neki, poput Matta Shafta to učine na pravi način i naprave ogroman iskorak prema široj publici. Odličnom svirkom, svestrani je multiinstrumentalist osvojio srca publike i predviđamo mu izuzetno svjetlu budućnost

Pobjednici ovogodišnjeg festival, grupa Harvo Jay, neobičan je mladi trojac u čijoj glazbi postoji ogromna doza genijalnosti. U nekom trenutku su to gitarske dionice, u drugom trenutku je to talentirani bubnjar, a u trećem trenutku je to basist. Mladi alternativni rock bend iz Osijeka je pokazao moderni pristup glazbi, a koliko daleko će dogurati ovisi i o odabiru budućih suradnika. Glavnom nagradom festivala osigurali su si mogućnost da rade s ponajboljim domaćim producentima i vjerujemo da ćemo vrlo uskoro čuti nove sjajne glazbene vijesti o napretku Harvo Jaya.