Snimka koncerta dobitnika Nagrade Status 2016. Datum objave: 06.06.2017.

Snimka koncerta dobitnika Nagrade Status 2016.

Koncert je održan u Osijeku 3.4.2017. 21:00h, u klubu Plan B! Pogledajte snimku u nastavku članka!

Najbolji hrvatski instrumentalisti 2016. godine, dobitnici Nagrade Status Hrvatske glazbene unije za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja, predstavili su se osječkoj publici na koncertu održanom u ponedjeljak 3. travnja 2017., u klubu Plan B s početkom u 21h.

Nakon uspješnih koncerata održanih 2015. i 2016. u Zagrebu i Splitu, revijalni koncert dobitnika Nagrade Status ovaj put se održao u Osijeku. Na taj način su se prošlogodišnji dobitnici ove prestižne strukovne muzičarske nagrade predstaviti Osječanima, te im pružiti jedinstveni umjetnički doživljaj jer su na jednom mjestu nastupiti najistaknutiji i najkvalitetniji hrvatski glazbenici - dobitnici Nagrade Status Hrvatske glazbene unije, kao i nekoliko vrlo kvalitetnih sastava njihovih domaćina, među kojima je također bilo dobitnika Statusa iz prošlih godina.

Na YouTube kanalu Hgu možete pogledati i poslušati kako je to izgledalo i zvučalo u Osijeku, kao i osjetiti dio odlične atmosfere koja je vladala među prisutnom brojnom, pretežito mlađom publikom, kao i među samim glazbenicima. Bilo je to pravo slavlje glazbe – ugodno i opušteno ali kreativno glazbeničko druženje, kojeg bi svakako trebalo biti još više.

Revijalnim koncertima dobitnika Nagrade Status, HGU želi publici predstaviti glazbenike koji su, zahvaljujući godinama mukotrpnog rada i odricanja, postali vrhunski instrumentalisti te ih je struka prepoznala i nagradila.

Nagradu Status dodjeljujemo od 1997. godine, najboljim hrvatskim instrumentalistima u protekloj koncertnoj i diskografskoj godini, i to u kategorijama pop, rock, narodna, etno i jazz glazba.