Splitski festival 2017. Datum objave: 26.04.2017.

Splitski festival 2017.

Direkcija Splitskog festivala, čije se 57. izdanje održava ovog srpnja na Prokurativama, objavila je program trodnevne manifestacije koja će okupiti najveće glazbene zvijezde Hrvatske!

Glazbenu svečanost u gradu pod Marjanom velikim će koncertom otvoriti splitsko dite, Zlatan Stipišić Gibonni, u četvrtak, 6. srpnja. Publika će imati priliku uživati u čaroliji jednog od naših najcjenjenijih i najboljih glazbenika na jedinstvenoj pozornici Splitskog festivala.Ovo će biti njegov drugi nastup u Splitu nakon koncertne promocije albuma Familija, a na Prokurativama će mu se, uz prateći bend sastavljen od vrhunskih glazbenika, pridružiti i članovi priznatog splitskog zbora Brodosplit.

Drugi dan, petak, 7. srpnja, rezerviran je za dodjelu nagrade za hit godine, „Cesarica“. Riječ je o priznanju kojim publika glasovanjem izabire najpopularniju i najuspješniju pjesmu objavljenu u izbornoj godini. Utemeljitelj nagrade je krovni savez glazbenih udruga Unison, a među 40 konkurenata za hit godine nalaze se pjesme Massima, Nine Badrić, Olivera, Magazina, Parnog valjka, Petra Graše, Tomislava Bralića & Intrada, Jinxa i mnogih drugih. Više o Cesarici saznajte na http://cesarica.org/

Završnica 57. festivala zabavne glazbe Split održat će se u subotu, 8. srpnja, kada će uživo biti predstavljene nove festivalske pjesme 2017. godine. Sudionici i program finala Splitskog festivala bit će objavljeni uskoro, a direktor festivala, Tomislav Mrduljaš, uvjeren je kako će i ovogodišnje izdanje iznjedriti niz kvalitetnih pjesama. "Unazad nekoliko godina, brojne pjesme s festivala ostvarile su značajan uspjeh u radijskom eteru i na domaćoj Top 40 listi, a neke su svojim izvođačima donijele i nominacije za Porin. No, važno je i da su se udomaćile kod publike koja ih je prepoznala kao svoje, u najboljoj tradiciji Splitskog festivala", izjavio je Mrduljaš dodavši kako će revijalni program ovogodišnjeg festivala činiti pjesme autora koji će na Prokurativama primiti priznanje za poseban doprinos hrvatskoj glazbi, a čije će ime također biti objavljeno uskoro.

Ulaznice za program Splitskog festivala bit će dostupne putem online servisa adriaticket.com – vidimo se na splitskim Prokurativama, 6., 7. i 8. srpnja!

Festival zabavne glazbe Split